You don’t need a career

Via het blog van Austin Kleon kwam ik bij de TED-talk van Steven Tomlinson terecht. Wat Steven vertelt sluit totaal aan bij hoe ik mijn werk, of zeg maar gerust mijn leven, zie. Het is een zienswijze die tot op de dag van vandaag niet geaccepteerd wordt in ons onderwijssysteem.

Het komt hierop neer: veel mensen hebben meerdere bezigheden waar ze heel veel lol in hebben, waar hun hart ligt. Maar de samenleving vindt dat te moeilijk en pusht mensen om slechts voor 1 ding te kiezen. En dat doet afbreuk aan wat er echt in je leeft. Als je niet oppast word je gegijzeld door gedachten die beperkend voor je zijn.

Zelfs De Correspondent, dat toch behoorlijk vernieuwend bezig is, bestempelt mij als sounddesigner en laat de rest achterwege. Terwijl sounddesign slechts een onderdeel is van de dingen die ik doe.

“don’t discard!”

Steven Tomlinson

De boodschap van Steven Tomlinson, Austin Kleon en vele anderen is ook mijn boodschap. En ik zal die boodschap blijven herhalen. Mensen moeten leren begrijpen dat het heel normaal is om meerdere bezigheden te hebben. Of ik nu muziek, een serie geluiden of een podcast maak, al die bezigheden vormen een onderdeel van wie ik ben. En al die bezigheden voer ik met hart en ziel uit. Dat ik mijzelf ‘muziek-, geluid- en verhalenmaker’ noem is al een flinke beperking want ik doe meer dan dat. Meer dingen die ik ook uiterst serieus neem. Zo verstuur ik al een paar jaar elke week precies om 8 uur vrijdagsavond de nieuwsbrief Podpraat voor podcastmakers en -liefhebbers. Ook ben ik actief lid van Creative Commons Nederland voor het behoud van eigen (muziek)rechten en betere distributie en samenwerking online. En ook sta ik graag op een podium met een gitaar of met een microfoon om een boodschap over te brengen. Ik voel een enorme innerlijke behoefte om me creatief te uiten. En dat uiten kan op velerlei manieren. Ik sluit daarbij niets uit, ik zie wel wat er op mijn pad komt.

Go with the flow? Volledig! Ik herken het gevoel dat de flow met zich meebrengt en reageer daarop. Dat is mijn inner mountain flame. Dat is wat ik koester. Dat is wat ik ben.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.