Beatles met z’n allen

De volledige film Let it Be van The Beatles staat stond op YouTube. Hij blijft mooi. En bijna prehistorie zo aan de donkere beelden te zien. Sellotape rond de microfoons, en George die een elektrische schok krijgt via de microfoon. Is het ondanks of dankzij die primitieve zooi dat The Beatles klonken zoals ze klonken?

Met Let it Be probeerden The Beatles terug te keren naar dat ouwe gevoel van alles gelijk in 1 keer live in de studio inspelen. George houdt daarbij zowat continue een wahwah-pedaal ingetrapt. En gebruikt een phaser voor zijn blueslicks. Ringo zit hoog achter zijn drumstel, speelt heerlijk met een stel theedoeken over zijn snare en toms voor de karakteristieke sound.

En dan het laatste gedeelte van de film, dat beroemde dakconcert. De politie rukt uit maar weet zich er geen raad mee.

Helaas werd Let it Be voorzien van teveel violen door die gek van een Phil Spector. Dat gebeuren moeten we vandaag nog altijd beschouwen als een historische muzikale misser. Teveel smeermiddel is niet goed. Niet voor de sex en ook niet voor de muziek.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.