Mijn overtuigingen rondom de Auto-Tune

Gisteren luisterde ik in de trein naar de meeste recente aflevering van de Switched On Pop podcast: Do You Believe in Life After Autotune?

Ik was ergens vergeten dat ik er een paar jaar geleden zelf ook eens een behoorlijk uitgebreid relaas over had geschreven:

Wat was mijn persoonlijke standpunt in deze? Aan de ene kant vind ik de Auto-Tune vaak verschrikkelijk klinken als effect. Gewoon esthetisch beschouwd niet fraai. Maar aan de andere kant besef ik dat het nieuwe artistieke mogelijkheden biedt.

Soms ben ik voor, soms ben ik tegen. Toch raar want je zou verwachten dat het overtuigingen zijn die diep van binnen komen. Toch niet, ik denk overduidelijk niet zo zwart-wit vanuit overtuigingen als ik zelf zou denken. Misschien LIJKEN het overtuigingen te zijn maar zijn ze het niet.

Schijnovertuigingen dus. Volgens mij ontstaan er vele ruzies door.

Hopelijk weer wat geleerd, ik hoop dat ik het onthoud.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.