Weblogs 10 jaar in Nederland

Las ik in de Bright van deze maand. Papierenversie.

1999.

Ik ontdekte de weblogs pas in 2000 volgens mij. Tegelijkertijd met Blogger. Toen ben ik ook begonnen. In het engels. Onder mijn persoonlijke domein raapie.nl. Jarenlang super succesvol. Er ging maandelijks meer dan 30 gigabyte over de server. Toen ik voor mijzelf begon in 2003 heb ik het account opgeheven. Alles weer opnieuw opgebouwd onder het domein melodiefabriek.nl. Om in eind 2005 in het Nederlands te gaan bloggen onder mijn eigen naam marcoraaphorst.nl.

Het gaat maar door. Het gaat maar door. Ongelofelijk!

P.S. Even een kleine sneak terug in de tijd, 1999, Alt0169.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

5 reacties

 1. Die flitsende multimediale 500 Mhz Pentium III staat bij mij in de kast als schermlooos backup / torrentservertje / etc ;-)

 2. Dorie, Alt0169, heerlijke tijd. Dat er gewoon een paar gasten elke dag het hele internet afspeurden en de pareltjes voor ons logden. Had je helemaal geen RSS reader nodig.

  Retweeten heette toen nog gewoon ‘via ….’.

  Vroegah, toen ’t web nog schoon en de seks nog vies was, soort van…

 3. Blogger en plaatjes deeplinken… Toen Woordenaar nog onder de naam Staalin het net onveilig maakte… Met een 56k modem…

 4. Die goeie ouwe tijd. Nu doet iedereen elkaar na en is het een kakofonie van slechte echo’s geworden. Met wederom die pareltjes, maar daar moet je dan altijd weer zo verdomd goed naar zoeken. Tenzij iemand het even retweet. ;)

  Toevallig schreef ik er ook net over:
  http://www.jeroenmirck.nl/2009/07/tien-jaar-bloggen-in-nederland/
  Ging toen googlen en vond verder nauwelijks blogjes over dit heuglijke feit. Kennen bloggers hun eigen historie zo matig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.