Waar is mijn publiek?

Thuisreis EP

Hoewel ik er al een half leven in de muziek heb opzitten, het leven voor mijn eigen muziek begint nu pas, nu ik een serie van 6 liedjes aan het maken ben voor mijn EP Thuisreis. Dan vertrek je vanaf het nulpunt met 0 fans.

Heel langzaam bouwt dat publiek zich op. Tot nu toe heb ik 0% aandacht gekregen vanuit de media. Ik moet het allemaal zelf doen en promoot mijn muziek alleen hier op mijn blog, via Twitter en via een nieuwsbrief. Geen Facebook en geen Instagram. Principekwestie.

Maar het is wat het is. Ik hoop dat de aandacht voor mijn muziek groeit. Misschien dat ik volgend jaar met mijn eigen materiaal, plus wat aanvullend materiaal van mijn oude band MAM bijvoorbeeld, hier en daar wat optredens kan doen. Dat is mijn plan. Want het podium trekt weer.

Zelfs het duiveltje in mijn hoofd kan me er niet van weerhouden.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

3 reacties

  1. Ik denk dat live optreden door het land de snelste en eerlijke manier is om luisteraars te werven. Sociale media zet weinig zoden aan de dijk, wel handig als je wel luisteraars hebt, en die proberen vast te houden. Of anders relevante promotie inkopen. Mijn huis en tuin strategie is, verstand op nul, gewoon door blijven produceren (700+ releases in 4 jaar), en alles gratis weggeven op Soundcloud, aangezien ik geen zin meer heb om op te treden, al dat gesjouw met spullen, technische en intermenselijke problemen die je onderweg tegenkomt.

  2. Jij kijkt geen tv meer hè Marco? Ik dus wel en zie dat kinderen door hun ouders worden aangevuld met aandachtspunten in hun vlogs die al duizenden volgers hebben. Zij lopen er als oudere een beetje verloren bij maar genieten wel van het succes van hun kids. Zij staan al op met een bericht waar hun volgers op zitten te wachten. Tv hobbelt er achteraan in avondedities te beginnen met Boulevard en eindigend met Pauw, Jinek en Beau. En allen herhalen berichten zonder het te weten van elkaar. Ze blijken het niet eens erg te vinden. Dáár is jouw publiek die geen tijd meer heeft om op individuele posts te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.