Lekker overzichtelijk

Van mensen die zich bezighouden met slechts één ding denk ik altijd: lekker overzichtelijk. Hoewel ik mijzelf totaal niet kan voorstellen dat ook te gaan doen. Het lijkt mij de hel om mijzelf te beperken tot slechts één ding.

Ik wapper liever flink uit.

Toch is de hele samenleving nog altijd gebaseerd op de eenzijdige blik op het menselijk bestaan. Een opleiding dwingt je te kiezen voor een toekomst die totaal niet te kiezen valt. Sure, je kunt misschien een beetje voortborduren op wat je huidige interesses zijn, maar die interesses zullen veranderen gedurende je leven.

Nog altijd vraagt men naar je beroep, zelden of nooit naar beroepen in meervoud. Terwijl specialisatie echt helemaal niet zo logisch is als het lijkt. Het is iets van pakweg de laatste 100 jaar. Als gevolg van de industrialisatie. Werkgevers die hun werknemers heel graag in een bepaald hokje stoppen. En werknemers die dat wat graag gaan geloven en hardop gaan roeptoeteren wat ze zijn. Slaafs vallen ze in het hokje van het systeem.

Ik vogel liever mijn hele leven uit wie of wat ik wil zijn en geloof er zeer in dat wat mij vormt voortkomt uit wat ik maak, wat ik denk, wat ik roep en wat ik uit mijn gitaar pingel. En koester daarin de niet-constante.

Het mooie is dat techniek een factotum zoals ik helpt. Of beter: het helpt degenen die het werk van de factotum willen volgen. Zo groepeer ik mijn bezigheden waar ik hier op mijn blog over schrijf thematisch. Zodoende kun je specifiek een paar van mijn bezigheden volgen ipv alles.

Zie daarvoor de pagina Thema’s.

Ik luv techniek die het allemaal zo lekker overzichtelijk houdt.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.