Een nachtje in de cel

Vorige week in Leeuwarden verbleef ik een nachtje in een cel van een voormalige gevangenis: het Alibi Hostel. Een hostel is niet echt mijn ding maar gelukkig beschikt Alibi Hostel ook over een paar losse kamers. Toen ik de foto naar mijn vriendin en dochter stuurde kreeg ik een “OMG!” als reactie terug.

Toegegeven, het zag er wat spartaans uit.

Op zondag mocht ik de workshop Podcast Editing & Mixage in het kader van de driedaagse cursus Nije Earen Podcastlab verzorgen. Men was zo vriendelijk mij een hotel aan te bieden. En ik werd op de gastenlijst van het Explore the North festival gezet. Op zaterdag heb ik zodoende diverse pittoreske locaties in de Leeuwarder binnenstad bezocht om diverse verhalen en muziek tot mij te nemen.

Zo zag ik premiere van De Domela Passie van Meindert Talma en band aangevuld met koor, viool en cello. Een eerbetoon aan de grondlegger van het Nederlands socialisme: Ferdinand Domela Nieuwenhuis, die dit jaar 100 jaar geleden overleed.

Dat was gloedvol, ook vanwege de mooie zaal met ambiance waarin het plaatsvond: Zalen Schaaf.

’s avonds pikte in het ligt prikkelende duointerview met de schrijvers A.H.J. Dautzenberg en Rob van Essen mee in de Waalse Kerk.

De Waalse Kerk bleek overigens een prachtig orgel te huisvesten.

En ik zag hoe Lucky Fonz III de zaal inpakte met zijn ludieke liedjes. Gewoon in zijn uppie met een gitaar, een piano en een Roland 909 drummachine.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.