Mijn Tape Sync voor BBC/PRI

De omslagfoto vertelt een verhaal. Gisteren in het Marriott hotel hier in Den Haag gemaakt. Showtime!

Toen ik gisterochtend wakker werd bleek ik ’s nachts een mailtje te hebben ontvangen van een reporter van de BBC die voor The World van Public Radio International (PRI) werkt. Ze vroeg of ik met spoed een Tape Sync kon opnemen.

Een klus voor de BBC/RPI, daar kwam ik mijn bed wel voor uit.

Zodoende nam ik ’s middags in het Marriott hotel de antwoorden op van de minister van Justitie van Gambia, Abubacarr Tambadou terwijl aan de andere kant van de oceaan Marco Werman van de PRI de vragen stelde.

Abubacarr sprak over de kwestie dat volgens hem in Myanmar het leger genocide pleegt tegen een moslimminderheid en dat het Internationaal Gerechtshof zou moeten ingrijpen. Volgens hem lijkt de kwestie op die van Rwanda van 1994, waarbij de internationale gemeenschap ook wegkeek. Wat toen resulteerde in zo’n 800.000 doden.

Het audio-interview met Abubacarr Tambadou is online te beluisteren op PRI: ‘Gambian minister brought Myanmar to The Hague ‘in the name of humanity’

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als portfolio

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.