Mijn muzikale lezing met Rudolf Hecke over de belangrijkste Franse rebel van de vorige eeuw: Serge Gainsbourg

Serge Gainsbourg is de belangrijkste Franse rebel van de vorige eeuw. De man achter het ‘hijglied’ Je t’aime… moi non plus. Niet voor niets maakte ik daar vorig jaar, 50 jaar na dato, een podcastaflevering over. Het kreeg ruim de aandacht van het Parool, de HUMO, Spijkers met Koppen (NPO Radio 1) en de Nieuws BV (NPO Radio 1).

De aandacht voor de Franse rebel Serge Gainsbourg smaakte naar meer. Zodoende heb ik samen met de Vlaamse Gainsbourg-expert Rudolf Hecke, die ook een belangrijke rol in mijn podcastaflevering speelt, een muzikale lezing ontwikkeld over het leven en werk van Gainsbourg. Een muzikale lezing die naadloos aansluit op het thema van de Boekenweek 2020: Rebellen en dwarsdenkers.

In onze 2 uur durende muzikale lezing nemen wij het publiek mee naar Parijs, naar Rue de Verneuil. In het decor van de huiskamer van Serge brengen wij zijn levenskunst weer tot leven.

Voor meer informatie, zie:

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als portfolio

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.