Gewoon ademhalen

The Breathing App (met dank aan Annedien) laat me rustig ademhalen in een bepaald tempo. In- en uitademen op commando. Geweldig werkt dat. Ik word er giga rustig van, het is gratis en giga gezond.

The Breathing App is inspired by resonance, the scientific name that describes what happens when our heart rate, heart rate variability, blood pressure, and brainwave function come into a coherent frequency. It occurs spontaneously when we breathe at a rate of six breaths per minute (instead of our usual 15-18), and is the rate of breathing that Buddhist monks and Yogis naturally enter into while meditating.

Ik herinner me de uitzending van 24 uur met… Wim Hof – the iceman nog goed. Met name het fragment dat Theo Maassen op de bank ligt en de bevelen van Wim opvolgt. In cadans moet hij heel veel lucht in- en uitademen. Na dat ongeveer een minuut gedaan te hebben blijft Theo 3 minuten liggen zonder te hoeven ademen, zoveel zuurstof heeft zijn lichaam binnengekregen.

Gewoon ademhalen is zo’n beetje het eenvoudigste, allergoedkoopste en lekkerste dat je kunt doen. Het is de essentie van wat wij zijn en wat we moeten doen om in leven te blijven. Daarna komt de rest wel.

Maar voor sommigen die besmet zijn met het Coronavirus is ademhalen helemaal niet zo gewoon. Konden zij maar gewoon ademhalen.

Wie niet ziek is kan maar beter heel bewust gaan ademhalen. Het is de grootste zegening die je kunt vieren nu op dit moment. Je was al aardig op weg, onbewust terwijl je dit stukje las, maar ga het nu maar eens bewust doen!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.