Green Gartside in mijn droom vannacht

greenLocatie: Grote Marktplein Den Haag.

Ik luisterde naar drie nieuwe stukken muziek via Ableton Live. Op mijn laptop, gewoon via de ingebouwde speakers. Green Gartside, de zanger van Scritti Politti, zat rechts van mij op het terras iets te drinken. Hij knikte uit een soort van ‘wij kennen elkaar toch?’. Twee stukken waren helemaal goed. Maar aan nummer drie moest nog wat gebeuren. Ik rommelde wat met de toonhoogte en het tempo van het geheel.

Toen ik opstond sprak Green me aan: “I like what you did on that last song. And by the way, we still need to make an appointment for that Ableton Live training”.

Later die dag heb ik nog bij Green zijn vrouw in de auto gezeten. De aanleiding en het meeste van ons gesprek ben ik vergeten. We hebben het nog over die training gehad, weet ik. En dat geld geen probleem is, Green krijgt hem gratis van mij. Dat moest ze Green maar vertellen.


Reacties

2 reacties op “Green Gartside in mijn droom vannacht”

  1. Van het herontdekken van Cupid&Psyche (een jaarlijks terugkerend ritueel) ging ik naar de ontdekking van WBBB, om vervolgens nog verder in de tijd te landen bij Anomie&Bonhomie. Al die dingen die ik wel wist maar nooit hoorde! Binnenkort droom ik ook van Green, ik voel het.

    1. Ik las over Anomie&Bonhomie tijdens een vlucht richting Lissabon. Vakantie. Ons hotel was boven de Virgin Music Store gelegen. Ik kocht de CD direct na aankomst en dankzij de CD-speler op de kamer kon ik hem die hele vakantie beluisteren. Welk jaar was het? Zonder te googlen, ik denk 2000. Green was ik bijna vergeten tot Anomie&Bonhomie langskwam. Een onwaarschijnlijk album.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.