Het vergankelijke compliment van Jimi Hendrix

Waarde hechten aan dingen die vergankelijk zijn dat kun je maar beter laten. Leven in creativiteit komt er naar mijn idee op neer dat je het onbekende koestert. Het maken. De zoektocht.

Wat je gemaakt hebt is vergankelijk, is subjectief, zou je op een ander moment weer anders doen. Een momentopname dus. En wat je ermee verdient en de aandacht die je er misschien voor krijgt is zo vergankelijk als de wind.

Het creatieve draait niet om succes. En draait niet om complimenten krijgen. Voor mij komt het creatieve proces voort uit het innerlijke.

Natuurlijk ben ik ook gevoelig voor complimentjes. Gevoelig voor succes. En geld. Maar ik probeer het altijd te relativeren. Ik zal het niet gaan koesteren maar accepteren als een momentopname.

Jimi Hendrix noemde King Crimsom “the best group in the world.” Ik gok dat 99,99999% van de wereldbevolking King Crimsom niet eens kent. Laat staan dat de naam van de oprichter van die band, Robert Fripp, hen iets zegt.

Als muzikant kun je zoiets als een groot compliment beschouwen. Het is immers Jimi die dat zegt! Toch is het slechts een mening die geen garanties voor de toekomst biedt.

Vaar daarom op je eigen grootheid.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.