STOP Stichting Brein

brein

Wij,
internetgebruikers in Nederland die zich als criminelen behandeld voelen door de stichting Brein,zijn bang voor escalatie en daarom vragen wij u, “Brein stop met Olifant te zijn”, wees gewoon mens!

Om wat extra druk te geven vragen wij jullie om deze petitie te tekenen.

constateren
Dat Stichting Brein heeft aangekondigd dat ze personen die bestanden uitwisselen via internet (bijv. via Kazaa,torrent,nieuwsservers) vorderingen wil gaan sturen.

Wij willen meer duidelijkheid over wat Brein op dit punt wel en niet mag. Ook willen wij weten of Brein hiermee het fundamentele recht om vrijuit informatie uit te wisselen schendt.

en verzoeken
Wij vragen u om Brein te laten stoppen met de werkwijze(s) te hanteren als ze nu doen.

Onderteken de petitie!


Reacties

25 reacties op “STOP Stichting Brein”

 1. .. getekend! Ook hier http://www.molblog.nl/site/bericht/bloggers-opgelet-buma-zal-factureren/ komt er een discussie op gang (hoop ik)

 2. ik heb meteen getekend!

 3. Getekend en wel, goede actie, daar gaan we zo meteen wat meer aandacht aan besteden ;-)

 4. Maurits Burgers avatar
  Maurits Burgers

  Getekend en al. Hier nog een mooi plaatje http://www.lucaswashier.nl/wp-content/uploads/2009/07/timkuik.jpg via Conan.

 5. van mij mag Brein de gront in en ik hoop dat het ook gouw gebeurt met FF STICHTING BREIN WANT IK VIND HIJ KAN HET OOK ANDERS DOEN EN DAT ZOU OOK ZO KUNNEN DANK IK ALS IEDERE INTERNET GEBRUIKER NOU EENS 5 EURO BETAALT OF JE NOU DONWLOADT OF NIET.EN DIE 5 EURO MOET DAN WEL NAAR DE FILM EN DE MUZIEK INDUSTRIE GAAN HE.. WAT VINDEN JULLIE VAN MIJN VOOR STEL ??????

 6. @Dennis op een serie spelfouten en ongenuanceerd na, aardig in de goede richting..

 7. Maurits Burgers avatar
  Maurits Burgers

  hoofdletters zijn zo kinderachtig schreeuwerig.. Tsjonge welk een welbespraaktheid met al die kapitalen. Knap hoor.

 8. NOU OM DAT HARALD HET WEER ZO LEUK VOND OM WEER EEN KOMETAAR HEBT OP ME SCHRIJFEN.HAAL IK HET MOREN WEL WEG.IK HEB TOCH OOK GEEN KOMETAAR OP JE BRIL.EN DAN NOG NIETS DE ENE IS DAAR GOED IN EN DE ANDERE DAAR IN.EN ALS JE NOG EEN KLIJN IETSI PIETSI KAN DENKEN.VAN GO HOE ZOU DAT KOMEN MAAR NEE HOOOOR IK DOUW JE WEER MET JE SMOEL IN EEN DROL.WEET JE WEL HOE PIJNLIJK HET IS VOOR IEMAND MET SPELINGSFOUTEN.

 9. Volgens mij was het 30 juli dat de amsterdamse rechtbank stichting Brein een feestje liet vieren met hun uitspraak over the pirate bay. Inmiddels is dat bijna 14 dagen geleden. En raad eens…. Ik haalde zojuist een filmpje binnen via het Zweedse zeeroversgilde. Lekker veel waard die uitspraak. Flapdrollen zijn het. En het gerecht, en zeker Brein. Up the torrents

 10. @Dennis: er is geen reden om in kapitalen te gaan schrijven. En laten we deze discussie houden bij het onderwerp en niet persoonlijk worden.

 11. Tja Wie Beginter er nou IK NIET HOOR MAAR Goed ik hoop dat Stichting Brein alle maar dan ook alle p2p Troep.Stuk Krijgt en ik zal nog helpen ook..

 12. @Dennis: ben je nu voor of tegen stichting BREIN?

  p2p systemen troep noemen lijkt mij niet logisch. Aangetoond is dat het prima systemen zijn die zelfs een economisch voordeel bieden voor musici.

 13. bedankt voor het tekenen van de petitie allemaal!

  Ik hoop dat er meer mensen deze petitie gaan tekenen!

 14. Stichting brein, Liegen over DD-os aanvallen,
  TPB beschuldigen van aanvallen op stichting brein,

  Dat is gewoon gekkenwerk, Die meneer kuik moet zich niet zo druk maken, Gewoon met pensioen gaan!

  Mensen die de PirateBay Gate volgen,

  Vandaag Is De site Geruime Tijd Offline Geweest,
  Maar Is Morgen Weer Te Bezoeken Op Zijn Oude Adress!

  Weg met brein!

  …Share….Its fair…

 15. Alles komt goed mensjes, maak je maar geen zorgen.

  “Peter Sunde sues Mr. Kuk

  The press representative of The Pirate Bay, Peter Sunde, announces that he is filing criminal charges and lodging a lawsuit for defamation in Swedish court against Mr. Tim Kuik of Stichting BREIN in the Netherlands.
  This is a response to the blatant and outrageous claims publically made by Mr. Tim Kuik.
  Recently, he has claimed in international press that The Pirate Bay operators and Peter Sunde are engaging in criminal so-called DDoS attacks against the web site of Stichting BREIN.

  These statements were made without any form of evidence presented by Mr. Tim Kuik and can only be considered a personal attack against Peter Sunde on purely political grounds, designated to hurt his professional reputation.

  We are also researching previous statements attributed to Mr. Tim Kuik that may become additional parts of our complaint.
  – “We do not accept any more of the nonsense where anti piracy organisations claim that we have some sort of absurd criminal behaviour. We want people to be aware of all the laws that are broken by our political opponents in order to silence us” says Peter Sunde.

  The Swedish court has not yet set a date for the court hearing but Peter Sunde is looking forward to it.
  – “I am sure there will be no other outcome for this except that Mr. Kuk will have to make an apology and also pay fines for his crimes”.

  Stichting BREIN apparantly lodged a lawsuit against Peter Sunde, Gottfrid Svartholm and Fredrik Neij in The Netherlands. None of the defendants was even informed by a court about the hearing which took place two days ago.
  – “Today we got information about the hearing after a journalist contacted us. We have sent an angry letter to the district court of Amsterdam about this and we’re very certain the court will have to throw the case out the window”, says Gottfrid Svartholm.
  “None of us live in The Netherlands, operate from there or do even own the site they are suing over. There are so many errors in this lawsuit that it’s almost a crime to spend the courts time this way!”, says Fredrik Neij.”

 16. Al een poosje heb ik een video clip op m’n hyve pagina staan.. Ben ik nu volgens stichting Brein in overtreding omdat ik deze videoclip deel (peer) met m’n vrienden. Dus ik denk dat na the Piratebay en Mininova dus ook YouTube en Hyve – facebook etc aan de beurt zijn omdat via deze pagina’s gewoon doorgecopieerd kan worden en weer gedeeld kan worden. Hmmm als klein jongetje / meisje wordt je al geleerd, door je ouders en overheid, om te delen…
  op je paspoort staat toch duidelijk dat copy en nadruk verboden is. Maar overheidsinstellingen willen wel eens om een copy van dit document vragen…
  Toch zou ik stiekum wel eens in de database van Brein willen kijken of daar geen mp3tje tussen staat haha..

 17. René Koster avatar
  René Koster

  Wie zijn hier nu de piraten (Brein)

 18. Ik begrijp niet dat jullie je zo druk maken om die brein en die Kuik.
  Geloof mij nou, die klanten krijgen NIKS voormekaar, de Pirate bay blijft, en word ie afgesloten van nederland, want dat moet ik nog zien, kan je m gewoon via een proxy server oproepen. Die lul kuik heeft ook jarenlang achter Demoniod aangezeten en die is er ook nog steeds.
  Hij heeft ze een zware slag toegebracht hahaha man laat me niet lachen, zo lult die kerel al jaren…En vorderingen sturen?? dan zal eerst je provider daar aan mee moeten werken of anders wat ik al eerder noem downloaden via een proxy server dan achterhalen ze dat ook niet meer, in ieder geval blijft het voor Brein dweilen met de kraan open. Sukses Kuik!! Sucker!!

 19. Harald ter Haar avatar
  Harald ter Haar

  Ik ben artiest en zelfs ik heb onmiddellijk getekent. Want wat die lui doen gaat geheel buiten proporties, en benauwt me meer dan al het geld dat ze voor mij kunnen regelen. BREIN meent criminaliteit te bestrijden maar maakt zich er zelf schuldig aan. Dat deze griezels zo snel als mogelijk ophoepelen.

 20. Ik zeg maar zo , waar is internet anders voor gemaakt dan downloaden en informatie zoeken , Ik vind dat brein zich niet met mensen moeten bemoeien want brein is maar een stichting en ik vind dat het niet kan in nederland dat een stichting je vervolgd dat moet justitie doen en ik vind dat brein all terwijl die stichting uit het buitenland komt een in zijn eigen land belgiedus dingen mag verbieden maar laat mensen wie af en toe een plaatje of film downloaden gewoon met rust ik zeg dus maar zo van mij mogen alle leden van stichting brein een flink pak rammel hebben zodat ze de mensen weer met rust laten en downloaden houdt je toch niet tegen want eerst waren er torrent sites nu nzb en daarna komt er toch wel weer wat anders , ik betaal 75,- per maand aan internet en ook nog eens 12 euro voor een downloadserver ik deel niks dus ik doe niks strafbaars dus weg met stichting brein en moge al hun leden branden in de hel

 21. oh die lul heet dus tim kuik bedankt dan achterhaal ik ook wel zijn echte adres nu is hij dus aan de beurt om lastig gevallen te worden hij is de grootste crimineel hierin hij doet ook dingen wie strafbaar zijn want hij is niet van justitie het is maar een droplul wie een stichting is begonnen nou ik kan wel ff een stichting in het leven roepen om hem eens een keer af te tuigen dat zou me wel wat lijken.

 22. Marco Raaphorst avatar
  Marco Raaphorst

  @co: het is niet de bedoeling om het commentaar te gebruiken voor allerlei bedreigingen.

 23. stichting brein moet gewoon opdonderen stelletje tantoe mogolen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.