BREIN heeft het op de verkeerde piraat gemunt

sundeDie zaak van BREIN tegen The Pirate Bay gaat steeds meer op een grap lijken. Bleek eerst dat Stichting BREIN de rechtszaak gewonnen had, blijkt nu de vork iets ander in de piraat te zitten.

The Pirate Bay zal ook na volgende week nog gewoon in Nederland te benaderen zijn. Peter Sunde zegt geen beheerder van de site meer te zijn en de doorgifte niet te kunnen stoppen. Hij zoekt nog naar een advocaat om in verzet te gaan.

(…)

Sunde claimt te kunnen bewijzen dat het eigendom in handen is van Reservella, dat gesitueerd is in de Seychellen. De juridische vraag die bij een eventuele verdere behandeling gesteld gaat worden is of dit ook al het geval was toen Brein de beheerders dagvaardde. Ook is dan van belang wie of wat er achter Reservella schuilgaat. Een whois op thepiratebay.org toont in ieder geval aan dat Fredrik Neij, een van de drie veroordeelden, namens Reservella de domeinnaam beheert.

(bron)

Dat Sunde de woordvoerder is mag duidelijk zijn. Hoewel, dat was ‘ie, want hij legt het piratenbijltje erbij neer.

Op Twitter is Sunde ook erg actief. Gelukkig is ‘ie zijn humor nog niet kwijt:

NOTE TO PEOPLE INTERESTED IN SUING ME: I’M ON VACATION FOR A WHILE, I WILL USE THIS TWEET TO PROVE YOU DIDN’T INFORM ME OF ANY CASE.

(bron)

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.