Op dieet

zicht op zee vanuit de Malietoren, Den Haag

De Wabi omarmen, minder in plaats van meer. Dat is wat ik moet gaan doen nu ik merk dan het gif op Twitter en de waan van de dag me teveel aangrijpen. Ik wil niet bezig zijn met het gehannes van anderen.

En hoewel ik vrees heb voor welke kant het allemaal uitgaat, wat kan ik eraan doen? Ik wil er niet voor wegkijken maar voel me niet geroepen er iets aan te doen. Wat kan ik eraan doen? Discussies erover aangaan? Ik heb daar geen zin meer in. Het enige dat ik heb is kiesrecht en dat zal ik over een paar maanden laten gelden.

Twitter en de nieuwsmedia ga ik proberen te negeren. Discussies zijn face-to-face misschien nog wel geoorloofd maar online hebben ze geen enkele zin. Online is er simpelweg teveel afstand en is het te eenvoudig om boute berichten te versturen. Een bedreiging ligt telkens weer op de loer.

Reacties via mijn blog in de openbaarheid neem ik vele malen serieuzer. Je ziet het, telkens keer ik weer terug tot mijn blog. Mijn Wabi. Mijn ratjetoe. Mijn veranderlijke ik. Fietsend richting de zon.

P.S. Bovenstaande foto maakte ik vanuit de Malietoren nadat ik een podcast voor de AWVN had opgenomen. Dit is een van de diensten die ik lever.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

5 reacties

  1. Mijn Wabi? Wat. betekent dat? Heb ik iets gemist op de socials? Vast en zeker. En wat een mooie blog weer. Inderdaad het is niet aan jou of aan mij of aan wie dan ook een ander tot inzicht te brengen omdat ik toevallig vind dat die ander anders moet denken. Ik laat ze allemaal hun eigen ding doen. De vluchtigheid, de leegheid, de geestelijke armoede straalt er vanaf. Fiets jij maar lekker in het zonnetje en schrijf op je eigen blog. Dat is heerlijk om te doen. Want daar wordt duidelijk wat jou beweegt en leer ik je steeds beter kennen. Heb een mooie dag daar in het mooie Haagse.

    1. Dank je Liesbeth. Wabi is het Japanse woord voor ‘ingetogen smaak’, de schoonheid van het minimalisme. De ene helft van Wabi Sabi, denk dat het jou wel bekend is. Raakt ook aan het gezonde verstand. De mens is geen aardappel, je kunt er hooguit 3 in de lucht houden. Ik geloof dat door te minderen in het nuttigen van al het geroeptoeter ik veel meer tijd overhou voor de dingen die ik belangrijk vind. Heb een goeie dag aldaar, goede grote groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.