… en ja: ik blijf ook podcasts maken!

Van de week werd ik gebeld door de projectcoördinator van een groep innovatieve podcastmakers met de vraag of ik deel zou willen uitmaken van hun team.

Ik dacht dat we je kwijt waren met je mysterieuze muziek-sounddesign klus…

Naar aanleiding van mijn laatste blogpost ‘Mijn nieuwe routine’ leek het er misschien op dat ik het podcasten helemaal links zou laten liggen. Maar nee. Zo zal ik mijn huidige klanten blijven helpen bij de techniek (editing, mixage en mastering) zoals ik nu doe via mijn speciale service daarvoor: Podpraat.

En samenwerken met deze groep innovatieve podcastmakers dat zie ik zeker zitten! Daarover hopelijk binnenkort ook meer informatie…

Een van de dingen die ik de toekomst ook meer wil gaan doen is het componeren van muziek en sounddesign voor podcasts, zoals ik in het verleden voor radiodocumentaires en video’s heb gedaan. In Amerika is dit al veel langer gemeengoed. Podcasts van de New York Times, Serial, Love + Radio, ze maken allemaal gebruik van unieke muziek en effectief sounddesign die speciaal daarvoor geschreven is. Maar ook in Nederland zal dit gaan gebeuren nu er meer geld omgaat in podcasting. Ben je in één klap ook van het rechtengedoe af.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.