MAM, 1991, Tuitjenhorn

Ron Kane in Tuitjenhorn

“Marco, is there a Chinees restaurant in Tuitjenhorn?”

Het was Ron Kane die sprak. Wijlen Ron Kane, onze grote fan uit Los Angeles die voor de MAM-fanclub in Amerika video’s maakte van onze optredens.

Zo ook in Tuitjenhorn waar wij ons aan boterhammen met kaas en soep te goed deden terwijl het grote lijf van Ron snakte naar meer, vandaar zijn vraag naar een Chinees. Wat dat betreft was Ron een echte Amerikaan. Zijn muziekkeuze was echter niet traditioneel. Ron was dol op dat onbegrijpelijke Nederlands van ons.

Hij las het allemaal hardop voor, geen toegang werd “keen too gang.” Ik wees Tom America erop dat we iets met die uitspraak van Ron moesten doen. Het resulteerde in het lied Look Nederlands dat volledig bestaat uit gesamplede quotes van Ron:

Ook het verhaal dat hij in onze bandbus had verteld over hoe hij de CD Single van Oote in Los Angeles had weten te bemachtigen vroeg naar mijn idee om een tekst voor een lied. Het mondde uit in het nummer Passadena:

En Ron filmde dus onze optredens. Bijvoorbeeld het optreden na de boterhammen met kaas en de soep in De Ruif in Tuitjenhorn:

Gisteren kwam ik bij het afstoffen van mijn gedigitaliseerde archief een andere versie tegen van dit concert, eentje die gefilmd is door onze technicus Conno van Wijk:

Deze video wilde ik op YouTube voorzien van een betere thumbnail. Helaas werd de still die ik uitkoos afgekeurd. Waarom toch?

Computer says no

Look Nederlands, kids, look!

Terugtraprem!

Gordeldieren!

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.