Schuim vandaag

onderweg

Bij Schuim op het terras zat iemand met een laptop. Met een scherm dat heel erg spiegelde. En de zon die er flink in scheen. De man die hem bediende had een joint in zijn hand (opvallend hoeveel mensen blowen bij Schuim, maar dat terzijde). Op een gegeven moment hield ‘ie de laptop met zijn linkerhand in het midden vast en zat zowat met zijn neus in het scherm. Nog ff en de laptop zou zomaar op straat kunnen vallen.

Daarna kwam er nog een man aan mijn tafeltje zitten die vaag uit zijn ogen keek. Een jongen naast me had zojuist een joint opgestoken en de andere man deed dat ook. Toen zei ‘ie plotseling “ti, tief” en de man naast me hielp hem een beetje: “tiefus?”. De man knikte. En knikkerde vervolgens de joint de asbak in. “Als je nog wil rokuh”, riep de man de jongen toe en liep knetterstoned, schommel de schommel, weg. Toen ik een poosje later naar de WC liep, stond de man nog 3 meter voor de bar te draaien op zijn benen met een grijns op het gezicht.

De jongen van de laptop kwam druk aangelopen. Checkte de banken. Lichtte jassen en tassen op. Laptop kwijt! En hij stootte nog een cola om. Omdat ‘ie waarschijnlijk ook stoned en tiefuskwaad was.


Reacties

Eén reactie op “Schuim vandaag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.