De onmiskenbare boogie van George Kooymans

Vorige maand, in de februari-editie van het magazine Guitar Player, werd George Kooymans mooi uitgelicht. Hoewel George vaak te kampen heeft gehad met onzekerheid over zijn gitaarspel, er is niets waarvoor hij zich zou moeten schamen. En met Radar Love heeft hij toch maar mooi aangetoond een wereldhit te kunnen schrijven.

Wie rock ‘n’ roll zegt, zegt Den Haag. En Kooymans in het bijzonder. Samen met Rinus, Barry en Cesar natuurlijk.

Vandaag is George jarig. Ter ere daarvan en gezien het feit dat George aan ALS lijdt, wordt vandaag (donderdag 11 maart 2021) een oproep gedaan om vanaf 17.15 uur het nummer Radar Love te draaien.

Radar Love zal niet alleen op veel radiostations te horen zijn. De Grote Kerk in Den Haag gaat de wereldhit op het carillon spelen. Het nummer maakt om 17.15 uur deel uit van een heel concert van zeven nummers dat stadsbeiaardier Gijsbert Kok op de kerkklokken zal spelen. Diverse kerken hebben al aangegeven het voorbeeld van de Haagse Grote Kerk te volgen en om 17.15 uur eveneens Radar Love te laten horen.

Eerbetoon Golden Earring op Radio West: ‘Band verdient zo’n dag’ – Omroep West

Ik heb George eenmaal ontmoet na afloop van een concert van de Vreemde Kostgangers. Een aardige vent met een jeugdige oogopslag.

En het was een opmerking van George, jaren geleden in het Haags Straatnieuws, die mij aanspoorde om een blogpost te schrijven over Nico Servaas. Deze blogpost vormde voor Leo Blokhuis de aanleiding om er een boek over te schrijven: Haags Speelkwartier.

Zo is de cirkel weer rond. Lang leve George! En heel veel sterkte!

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.