Multimens

Lucky Fonz III noemde zijn album zo, Multimens. Omdat hij meer is dan slechts één mens. En wie is dat niet? Wij zijn allemaal op zijn minst meer dan ons beroep. Vaak hebben we meerdere beroepen, specialisaties, bezigheden. We hebben hobby’s. We zijn niet eenduidig te duiden. En dat geldt dus niet alleen voor Rob Kemps maar voor ons allemaal.

We zijn een vat vol tegenstrijdigheden en we moeten enorme moeite doen om dat niet zo te laten lijken. Wie bekend wil staan om één ding moet zichzelf kuisen en beperken. Een reputatie hoog proberen te houden is geen sinecure.

En voor wie doe je dat? Voor de buitenwereld? De schijn ophouden dat je iemand anders bent, is een waanzinnig dom plan. Je kunt het ook voor jezelf doen. Jezelf wijsmaken dat je iemand bent die je niet bent. Da’s nog dommer. Dat is zelfs gevaarlijk.

Onze karaktertrekken zijn soms met elkaar in tegenspraak. Je kunt het met jezelf soms oneens zijn en afkeuren wat je zojuist hebt gezegd of hebt gedaan. Dat is heel gezond. Geen mens is immers perfect.

Waarom zo moeilijk doen door jezelf voor de gek te houden? Waarom die rookgordijnen optrekken? Waarom niet gewoon toegeven dat je een vat vol tegenstrijdigheden bent?

Do I contradict myself?
Very well then I contradict myself,
(I am large, I contain multitudes.)

Walt Whitman

Dat dus. I contain multitudes. Voor op een t-shirtje of als tattoo.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.