Anchor #tip: gebruik de wav

Anchor is een prima gratis podcasthost die erg populair is. In februari 2019 werd het bedrijf door Spotify gekocht (zie Podpraat #104) wat wellicht bijdraagt aan de stabiliteit van de service. Eigenlijk is Anchor veel meer dan een podcasthost aangezien de app veel extra functionaliteit biedt en bijna een volwaardige podcast oplossing te noemen is.

Zelf gebruik ik sinds kort Anchor als podcasthost voor mijn wekelijkse Podpraatjes. Hoewel ik eerst dacht een mp3 bestand te moeten gebruiken viel het mij direct op dat Anchor elk bestand converteert naar m4a. Dit is een codec die beter is dan mp3 (zie AAC Wikipedia).

Een mp3 nogmaals converteren komt echter de geluidskwaliteit niet ten goede.

#tip Ik raad aan om een wav bestand (16 bit, 44.1 kHz – CD norm) in plaats van de mp3 versie te uploaden naar Anchor. Deze zal vervolgens automatisch geconverteerd worden naar m4a.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.