Lang leve het .nl-domein!

Komende zondag, 25 april, is het exact 35 jaar geleden dat het .nl-domein het digitale levenslicht zag.

(…)

Sinds 2003 kunnen ook particulieren een .nl-domeinnaam registreren en is dit recht dus niet langer alleen aan bedrijven en organisaties voorbehouden. Het markeert het begin van een ongekende stijging van het aantal .nl-domeinnamen. Van ruim 1 miljoen .nl’s in 2003 groeide dit naar 4 miljoen in 2010, naar 5 miljoen in 2012 en afgelopen jaar werd de grens van 6 miljoen .nl-domeinnamen gepasseerd. Dat maakt het .nl-domein een van meest succesvolle landendomeinen ter wereld.

SIDN

In 2001 registreerde ik het .nl-domein raapie.nl. Het domein verliep via een bedrijf zodat ik als particulier toch een .nl-domein kon nemen. Toen ik in 2003 mijn bedrijf Melodiefabriek.nl begon heb ik het Raapie.nl-domein langzaamaan laten vervallen, want ik vond het een beetje stom om onder mijn bijnaam een bedrijf te runnen.

Dat dacht ik toen. Ik denk nu dat het een prima naam was. En per saldo noemen velen me nog altijd Raapie.

raapie.nl

In 2005 ben ik marcoraaphorst.nl begonnen om me meer op Nederland te kunnen richten. Ik miste het gemak van de taal en de binding met m’n vaderland. Toch blog ik nog altijd ook in het Engels voor mijn Melodiefabriek.

Dankzij mijn eigen domeinen bewoon ik mijn eigen ruimtes op het wereld wijde web. De geschiedenis teken ik het liefst zelf op. Gericht aan een ieder die het lezen wil.

No static at all!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.