Mijn verse montage voor NRC Vandaag

Sinds een paar maanden monteer ik af en toe een aflevering voor de NRC Vandaag podcast. Het zijn intensieve klussen waarbij je al gauw meer dan 10 uur full focus aan het monteren bent (de volgende dag moet het af zijn). Een leuke uitdaging want de onderwerpen zitten dicht op de actualiteit en zijn inhoudelijk sterk.

We werken met een script via Google Docs dat de hele dag door gewijzigd wordt. Ik monteer in Reaper. Het is de hele dag zinnen verplaatsen en woordjes knippen. En muziek erbij zoeken en sounddesignen. Geluid luistert heel nauw dus elke slechte knip hoor je. Het zijn bewerkingen die we in het analoge tijdperk niet konden doen maar nu wel. Nu kan alles op de millimillimeter nauwkeurig aangepast worden. Zonder dat de luisteraar het in de gaten heeft.

Deze Vandaag monteerde ik gisteren onder de productionele leiding van Mila-Marie Bleeksma en Stefanie Visjager:

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als portfolio

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.