Radio Kras met Tom America

Radio Kras, een radioprogramma dat we voor vijf lokale Brabantse radiozenders maken, ontving deze week als co-host mijn oude bandmaatje van MAM: Tom America. Deze aflevering is natuurlijk ook als podcast te beluisteren:

Voor dit tweewekelijks programma doe ik de montage. Hoewel monteren een beetje een verkeerd woord is wat dat betreft. Zo versturen de presentatoren Michiel van de Weerthof en Jozien Wijkhuijs hun ingesproken voice-overs en die van de co-host gemonteerd en wel naar mij op. Ik gooi er altijd nog wat EQ en een snufje compressie overheen.

De vaste items van de makers Marieke van de Ven, Corinne Heyrman, Jelle Hoogenboom, Ilse Meulendijks, Anna van Ludwig en Twan Hofman kan ik qua mix nog wat uitbalanceren. Dus naadloos knippen is in deze podcast niet mijn ding, meer het ding van de makers. Ik zorg ervoor dat de voice-overs, de items van de makers, de bumpers, de muziek van onze huisband Vitamin B12 en de veldopnames volgens een draaiboekje van Jozien en Michiel aan elkaar gelijmd worden en in balans klinken.

Vervolgens maak ik naast de podcastversie voor de vijf radiozenders voor elke editie een aparte versie, aangevuld tot ongeveer een uur audio en voorzien van een specifieke commercial per zender. Dan maak ik ook nog voor elke aflevering een teaser die ingezet wordt als advertentie voor Spotify en gebruikt wordt voor een filmpje voor de sociale media. Per saldo zijn dat dus zeven exports.

Radio Kras is een productie van Soundtreks | Weerthof & Pagée en Stichting Watershed. Het wordt gefinancierd door o.a. Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Dela Fonds Eindhoven, Cultuurfonds Eindhoven & Pop Up fonds Gemeente ‘s-Hertogenbosch. Radio Kras werkt samen met Vitalis, Park Zuiderhout, Thebe, Huis73 en Nieuwe Veste.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.