Podpraat #8 – Geen tijd om te luisteren

Heb ik weer,

geen tijd!


Druk

Elke week een lollig nieuwsbriefje in elkaar schroeven is best wel een dingetje. En helemaal wanneer je ook nog eens een mooie klus voor VPRO Radio 1 in je schoot geworpen krijgt. Aan mij de eer om eind mei met een pracht van een lange Radio Doc op de proppen te komen.

Inmiddels zit ik hier tegen een partij audiobestanden aan te kijken die gezipt 16 gigabyte groot zijn (hoeveel dat ontzipt is, daar durf ik nog ff niet aan). Voor mijn Radio Doc zal ik mij door dit archief moeten zien te worstelen…

Aan het luisteren naar andermans productie zal ik dus weinig toekomen, komende tijd. De nieuwste Serial, S-Town, hoe mooi hij volgens velen ook schijnt te zijn, ik begin er niet aan. Scheelt me trouwens wel 7 uur (!) van mijn leven!

S-Town Podcast – De S staat voor shit. Maar dat is dan ook alles wat ik er van weet.

Ik zal de rest van mijn podcast-abonnementen in iTunes ook even opsommen. Dan weet jij dat ook weer. En heb ik mijn nieuwsbrief weer gevuld :)

Up First by NPR on iTunes – Dit is gloednieuw! NPR immiteert hiermee de The Daily van New York Times. Ben d’r nog niet aan toegekomen want op al dat Trump gezever zit ik eigenlijk niet te wachten…

Mastertrack | Radio 1 – Floris Daelemans doet een soort Song Exploder maar dan voor Vlaamse artiestkes. Radio 1 is trouwens HEEL goed bezig qua podcasts. Hou die Belgen dus in de gaten!

‘The EP’: 13 Songs That Capture Our Moment – The New York Times – The New York Times geeft aan de hand van deze serie een toekomstvisie op muziek.

The Mastering Show – with Ian Shepherd and Jon Tidey – In deze podcast worden discussies op nano-niveau over geluid gevoerd. Dat trekt bijna niemand, ik wel.

Reply All – Gimlet Media – Nog altijd een zeer verrassende podcast over verhalen die zich online afspelen.

Radio Doc – 2Doc.nl – Voor de radiodocumentaire liefhebber waar eind mei mijn eigen Radio Doc aan toegevoegd zal worden.

fragmenten – Nooit Meer Slapen – VPRO – Pieter van der Wielen zit altijd te klagen dat ‘ie de podcast helemaal niets vindt maar als NMS niet ook als een podcast zou worden uitgegeven dan zou ik hem nooit horen. En als het saai wordt, skip ik het fragment. Gewoon omdat het kan.

Benjamen Walker’s Theory of Everything | Personally connecting the dots. All of them. Radiotopian. – Een verfrissende podcastmaker met een opvallende blik op de actualiteit die met een geheel eigen tone-of-voice en originele muziekjes iets moois maakt, telkens weer.

Bie’s Warboel – Wim de Bie zit ondergedoken en stuurt ondergetekende af en toe een geheugenkaart op om op het internet te zetten…

Love + Radio | Listen with headphones on – Behoorlijk vernieuwende podcast. Rauwe verhalen met een vaak originele benadering qua verhaal, editing, sound design en muziek.

Man met de microfoon – Mooi gemaakte Nederlandse podcast die qua storytelling rechtstreeks uit de school van This American Life komt.

Sodajerker | UK songwriting team and hosts of the iTunes podcast Sodajerker On Songwriting – Ik ben dol op liedjes, net als de heren achter deze podcast. Twee brexiters, dus ik heb met ze te doen. Maar de lui die ze tot nu toe al geïnterviewd hebben zijn om van te smullen!

Nogal een lijst hè? Dus mocht je niets te doen hebben…

De mazzel! Ga lekker in de zon zitten zou ik zeggen! Desnoods met een hoofdtelefoon op.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.