Hoe dim je de meuk?

“In music, silence is more important than sound.” – Miles Davis


Afzonderen 2.0

De gemanipuleerde tijdslijnen van sociale media zijn me meer en meer gaan tegenstaan. Ze denken te weten wat ik leuk vind en hoewel ik me vaak erger aan wat ik voorgeschoteld krijg, ik keer toch slaafs elke keer weer terug.

Willoos.

De oplossing? Ik ga eens een maandje kappen met social media. Kijken hoe dat voelt. Een boel appjes verwijderen. En misschien ga ik voor de verlenging van onbepaalde tijd…

Goudzoekers

Ik raakte nog meer in the mood om te gaan Afzonderen 2.0 door de laatste Tegenlicht-uitzending “Goudzoekers in YouTubeland” die over vloggers gaat. Google stelt zich totaal niet transparant op en verbiedt de vloggers zelfs te praten over het geld dat ze ermee verdienen. Toch stellen de vloggers zich slaafs op zonder enig verzet. Willoos en laf.

Goudzoekers in YouTubeland – VPRO Tegenlicht – VPRO

Podcasters zijn veel beter af, ik heb het vaker gezegd. RSS is een vrij en open protocol en de makers ervan zijn niet afhankelijk van een groot bedrijf dat oppermachtig is, hoewel Apple in de podcastwereld via de iTunes/Podcasts app weliswaar het grootste marktaandeel heeft. Maar van een monopolie ala YouTube kun je niet spreken. Op Android telefoontjes kust men de kont van Apple immers ook niet. En ook op Apple-apparaten kiezen velen trouwens voor de veel betere Overcast app. Kortom: er is voldoende keuzevrijheid.

Overcast for the win

De beste podcast app voor de iPhone/iPad is dus naar mijn idee nog altijd Overcast. Ook de onlangs geïntroduceerde iOS 11 update van Apple verandert mijn keuze niet. iOS 11 biedt een vernieuwde Podcasts app maar de sync met mijn MacBook Pro (via iTunes) is nog even rampzalig als voorheen. Voeg ik een aflevering toe op mijn iPhone dan krijg ik deze niet te zien op mijn MacBook Pro…

Overcast

Minimaliseren

Ik moet gaan minimaliseren wil ik me beter kunnen focussen op mijn werk. Daarbij kan ik misschien gebruikmaken van de tips die Leo Babauta geeft. Het is de man achter het super populaire blog Zen Habits. Een paar maanden geleden sprak de podcaster Nathan Seaward met Leo. Dat gesprek heb ik zelf overigens nog niet beluisterd:

The Nathan Seaward Show: #24: Leo Babauta

Ons belangrijkste betaalmiddel is tijd. En tijd kun je maar 1 keer uitgeven. Het is dus de vraag of alles dat tijd vraagt jouw tijd ook waard is.

Het medicijn tegen de willoosheid is de opgetrokken wenkbrauw. De kritische blik.

Stilte, nog beter

Elke goeie muzikant en elke goeie editor moet dit weten: stilte is het belangrijkste dat er is. Stilte swingt. Stilte ademt.

De film In Pursuit of Silence gaat over stilte.  Deze week zette het sounddesign-platform Soundworks een mooie podcast over deze film online. Goed luistervoer over het fenomeen stilte:

In Pursuit of Silence – Skywalker Sound Team Discussion by Soundworks Collection | Free Listening on SoundCloud

Blendle is gaan podcasten

Alexander Klöpping heeft een eerste podcastaflevering online gezet om de stukken van Blendle onder de aandacht te brengen via het gesproken woord. Helaas klinkt het als een amateuristisch geheel. Stemmen klinken totaal niet in balans, soms keihard, soms te zacht. En de opnames zitten vol glitches, haperingen. Heeft Blendle geen centjes over voor een beetje post-productie? Erg vreemd, luister maar:

Makerskwartier – Proefaflevering by Blendle | Free Listening on SoundCloud


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.