“Zeg, hoort ik daar een podcast?”

De Rode Lantaarn podcast veroorzaakt scoop

De ploegleider van Tom Dumoulin zei in een aflevering van de podcast De Rode Lantaarn “Tom gaat naar de Tour” en vervolgens namen alle dienstbare nieuwskloppende journalisten dat nieuws over. Een geinâhg Teletekst-momentje voor de podcast.

En hier het radiomomentje dat NU.nl ermee pakte:

Scoops en Podcasts – Clyp

Bliksemcursus podcast maken

Peter de Ruiter ontmoette ik september vorig jaar op het Festival van de Journalistiek, georganiseerd door de NVJ. Ik vertelde hem over podcasting en hij raakte gelijk in de ban daarvan. Daaropvolgend besloot hij een podcast te maken. En nu heeft hij er zelfs al een cursus voor bedacht. Die laat er duidelijk geen gras over groeien!

Zo snel kan het dus gaan in deze groeimarkt die podcasting heet.

Een bliksemcursus podcast maken door Peter de Ruiter

What the fuck! Marc Maron gaat verhuizen!

Marc Maron heeft zo’n gezellige man cave van waaruit hij zijn geweldige WTF podcasts opneemt. Het staat er vol met afgetrapte gitaren, versterkers, boeken en prullaria. Dé plek waar o.a. Obama plaatsnam achter zijn microfoon (Shure SM7B om precies te zijn).

Maar goeds, de meuk werd een beetje teveel en het liefje van Marc begonnen zich te ergeren aan de gasten die, 2 maal per week, het privé toilet bevuilden. Kortom: Marc gaat verkassen naar een nieuwe man cave. Eentje met een aparte bathroom.

De New York Times trok voor het te laat is nog ff een paar mooie kodakjes van zijn ouwe en bijna legendarisch te noemen Garage:

Tour Marc Maron’s Garage Before He and His Podcast Move – The New York Times

Ik moet ook nodig mijn studio onder handen nemen. Moet er tijd voor gaan vrijmaken. Het moet wel gezellig blijven. Creatief beeldmateriaal op oogafstand en al mijn gitaren en versterkers op armlengte. Ergens lijk ik wel een beetje op Marc…

Naar het nieuws luisteren

Podcasts worden populairder en binnenkort kun je luisteren naar voorgelezen artikelen. Nieuwe en oude media herontdekken audio.

Luisteren naar nieuws, wat modern – NRC

Waarom is Google zo traag?

Van de week had ik gedonder met Gmail van Google. Vervolgens is er geen mogelijkheid om ze hierover een mail of zo te sturen. Vreemd, want Gmail is natuurlijk een emailservice!

Raar bedrijf. Verdacht zelfs. *wenkbrauw optrekken doet*

En nog altijd kun je niet een podcast aanmelden voor Google Play. Jarenlang is het wachten daarop. Gaat het ooit nog gebeuren dan? Beetje heul heul laat Google!

Publish Your Podcast to Google Play Music

Kort internationaal

“if I was trying to do my first project now instead of back then, I definitely would have done it as a podcast rather than trying to pitch my weird quirky sitcom to anyone at BBC Radio 4 who would listen”

Een leuk blog over de Doe Het Zelf mogelijkheden die het podcasten biedt, niet alleen voor jongeren maar ook voor de oudere makers onder ons.

Fuck leeftijd btw! Zegt geen reet!

Prince liefhebbers met een oog en oor voor de techniek moeten echt even luisteren naar het gesprek dat Jamie Lidell had met dé technicus van Prince in zijn toptijd, begin jaren 80: Susan Rogers.

Mocht je in de statistieken van je podcast allerlei abracadabra-services tegenkomen dan biedt dit overzicht misschien soelaas voor waar dat op slaat.

Ik mag vertellen over VERVORMER in de Podcastclub!

Mijn podcastreeks in 6 delen voor VERVORMER is maandag klaar. Ik ga natuurlijk door met podcasten. Sterker nog: ik heb grote plannen! Maar omdat het allemaal niet onopgemerkt is gebleven mag ondergetekende Hagenees op 15 maart komen aantreden in de hoofdstad. Ik voel me zeer vereerd! En ik mag ook nog wat spelen op mijn aftandse telecaster samen met Tom America die ik ervoor helemaal uit Tilburg laat overvliegen.

Potjandorie mensen, dat gaat leuk worden! Kom ook!

Kom luisteren naar VERVORMER in de Podcastclub! – VERVORMER

Dat was ’m weer. Heb een goed weekend!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.