Good night Joe Frank!

Joe Frank

It is with the deepest sadness to let you know that Joe left us Monday morning, January 15, 2018.
He passed peacefully in his sleep after a long struggle with setbacks
following colon cancer surgery in October.

Als er iemand storytelling heeft uitgevonden dan is het Joe wel. Hij maakte het radiodrama literair, poëtisch, rauw, humoristisch en abstract. Mocht je hem niet kennen, google die man en ga dingen van hem beluisteren! Totale eigenheid.

Lees om te beginnen dit interview met Joe dat het geweldige The Believer magazine een paar jaar geleden met hem deed:

The Believer – Interview with Joe Frank

En klik dit aan:

Joe Frank (1938-2018) : Hearing Voices

Een podcast over muziek

Van een paar lezers kreeg ik de vraag: “waar gaat jouw podcast precies over?” Welnu: over muziek. Dat is het vertrekpunt althans, de hoofdweg die naar allerlei zijpaden zal leiden.

Maandag 29 januari 2018 start ik met een podcastserie over een vergeten Nederlandstalig lied. In 6 delen, 6 weken achter elkaar. Komende week zal ik de promo als voorprogramma online zetten op Vervormer.nlSoundCloudTwitterFacebook en Instagram. En kan het persbericht naar buiten. 

Vervolgens kan ik de podcastfeed gaan aanmelden bij Apple, Stichter en dergelijke. 

Over dat aanmelden kwam ik trouwens nog een handig blogje tegen:

7 Places Your Podcast Needs To Be: – EDITAUDIO – Medium – A lot of planning goes into creating a podcast. You need to create content, record, edit, brand and launch your show. Usually, clicking that launch button (after 1–3 months of work) creates a moment…

Muziekpodcasts

Er zijn al een paar muziekpodcasts in het Nederlands (lees: Nederland EN Vlaanderen!) maar ze verschillen van wat ik ga doen. En ik heb ook al een plan voor na deze reeks in 6 delen, voor de maanden/jaren hierna. 

Promotie

Van de 5 P’s uit de marketingmix is die van Promotie misschien nog wel de belangrijkste. Wie niet voldoende roeptoetert zal niet gehoord worden. En da’s zonde van al het werk.

5 Podcasters Share Their Biggest Tip on Promoting a Podcast

Tweets in mijn nieuwsbrief

Vanaf deze week kan ik tweets op een doodsimpele manier insluiten in mijn nieuwsbrief. Handig!

https://twitter.com/micheltenhoove/status/953766645142577152

Een podcastserie over Watergate, bere interessant! Ware het niet dat ik op dit moment enkel en alleen aan het navelstaren ben in verband met mijn eigen podcast. Ik hou geen tijd over om andere podcasts te beluisteren. En ik wil me op dit moment ook niet laten afleiden door andere podcasts… I’m dedicated like a hand grenade!

Maar goeds komende weken zal ik vanuit mijn zitkuil The Raapey Road Studios het dus wat vaker over mijn eigen podcast hebben, maar ik zal er zeker voor waken dat #podpraat een egodocument en promopraatje voor mijn eigen maaksels wordt. Dat is nooit de bedoeling van deze nieuwsbrief geweest. Maar misschien dat mijn eigen podcast wel wat voortschrijdende inzichten oplevert. En als dat zo is dan lees jij dat hier als eerste.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.