(deze blogpost is ook gepubliceerd op Podpraat)

De formantische stem van Astrid Holleeder

Van de week was de stem van Astrid Holleeder te horen in een podcast van The New Yorker. NPO radio kreeg daarmee het nakijken. Evenals De Willem Podcast.

Ze hebben trouwens Astrid’s stem wel formantisch vervormd, zonder dat het onnatuurlijk klinkt.

(bedankt Peter de Ruiter voor de tip!)

Deze week weer een bondige opsomming van het nieuws dat ik van de week tegenkwam. Zonder lange betogen omdat ik op mijn gitaar allerlei nifty gitaarpartijtjes moet oefenen …


Astrid Holleeder’s Crime Family | The New Yorker – The New Yorker vertelt het hele Holleeder verhaal aan de hand van een gesprek met Astrid Holleeder.

Podcasting’s next frontier: A manifesto for growth (beyond the already converted) » Nieman Journalism Lab – Hoe de podcast groter kan en moet groeien volgens Nieman Journalism Lab. (Michiel Veenstra bedankt!)

Apple Kicked Alex Jones Off Its Platform, Then YouTube And Facebook Rushed To Do The Same – Vorige nieuwsbrief wees ik naar Spotify in verband met censuur maar in de zaak Alex Jones volgen vervolgens Apple en anderen precies hetzelfde pad.

Breaker – Breaker gaat een marktplaats aanbieden voor het verkopen van podcasts via haar Breaker app. (Erwin Blom bedankt!)

Introducing Anchor Listener Support: Now you can get paid to podcast – Ook Anchor biedt sinds deze week de mogelijkheid om luisteraars te laten betalen voor jouw podcasts, in de vorm van een donatie. Het werkt met Apple Pay en Google Pay en is dus geschikt voor Apple Podcasts en Google Podcasts. Helaas alleen nog beschikbaar voor mensen uit Trumpycountry…

De Krokante Leesmap: Aflevering 11 — De Krokante Leesmap — Overcast – Roelof de Vries zit in De Slimste Mens en vertelde aldaar dat ‘ie samen met Marcel van Roosmalen en Noortje Veldhuizen een podcast maakt. Volop meningen en andere totale zinloosheden wat op zich misschien, eventueel wel vermakelijk is.

Online Radio Awards 2018: stem op VERVORMER! – VERVORMER – Vandaag 10 Augustus is de laatste dag om op mijn podcast VERVORMER te stemmen of op mij, Marco Raaphorst, als presentator. Gewoon doen!

Dag, doei, de mazzel!

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.