WordPress gaat podcasts hosten

Eerstens het volgende.

Soms droom ik van een land waarin een NOS zich weet te beheersen en geen nakende Baudet tot landelijk nieuws bombardeert.Baudet lacht zich gek. Zelfs vanaf zijn vakantieadresje wordt hij op zijn wenken bediend in zijn roep om aandacht.

Snel door met de rest…


Podcasts zijn beter dan radio

Een boute stelling die Rutger en Jesse in een interview voor de Nieuws BV op de radio (!) deponeerden:

Zomergesprek: Rutger Bregman en Jesse Frederik – Dit is de Dag – NPO Radio 1

De Podcastclub is nu ook een podcast

De Podcastclub organiseert regelmatig een avond voor podcastfans en podcastmakers in A’dam als een soort boekenclub maar dan voor podcasts. Die gesprekken komen nu druppelsgewijs online als podcast. Aflevering 1 staat inmiddels online:

Aflevering 1 – De Oosterhouw podcast van Peter Buurman — Podcastclub — Overcast

Censuur door Spotify

Spotify heeft een paar podcastafleveringen van The Alex Jones Show verwijderd vanwege “violating our hate content policy.”

Spotify is removing some Alex Jones podcasts — but not all of them — because they are ‘hate content’ – Recode

Spotify is al een tijd bezig om censuur toe te passen, met name op muziek. Velen artiesten werden uit playlists verwijderd waaronder de rapper XXXTentacion. Maar toen deze rapper onlangs overleed voegde Spotify hem weer razendsnel toe aan alle playlists.

Van de week werd bekend dat Spotify ook podcasts censureert. Bang voor een stel aandeelhouders? Dat zal het zijn. Tenzij zo’n podcastmaker dood gaat natuurlijk want dan weet Spotify niet hoe snel men die podcast weer beschikbaar moet maken…

WordPress gaat podcasts hosten

Van de week kwam WordPress.com met het grote nieuws dat het nu ook podcasts gaat ondersteunen. WordPress is bekend vanwege haar geweldige weblog software. De podcast mogelijkheid wordt alleen geboden voor een ieder die een premium pakket bij WordPress.com heeft en geldt dus niet voor de WordPress.org versie die je op een eigen server moet installeren. Voor veel mensen is WordPress.com echter prima, want je hebt er geen enkel technisch onderhoud aan. En een podcast op dit platform creëren is absoluut te gek want je hebt dan én een blog én een podcast op hetzelfde platform.

Ik heb er afgelopen jaren bij WordPress een paar maal om gevraagd, maar ik denk dat ik niet de enige ben geweest. Maar eigenlijk vroeg ik om iets anders: voeg podcasting toe aan de premium plugin van Jetpack zodat zowel de WordPress.org als WordPress.com gebruiker podcasting kan gebruiken op zijn of haar blog. Het is nog onduidelijk of WordPress dat ook gaat doen.

Maar goeds deze eerste stap is geweldig voor veel WordPress gebruikers. Het oogt allemaal rete eenvoudig.

Wat mij betreft is dit direct dé killer oplossing voor podcasting! WordPress is winning. Dé oplossing voor blogs en dé oplossing voor podcasts.

Podcasting on WordPress.com — The WordPress.com Blog

Warm hè?

Ik ga er ff tussenuit. Tot volgende week!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.