Podpraat #95 – this is your captain speaking

Omdat het buiten veel te nat is en ik Podpraat niet in het water wilde laten vallen ben ik zelf maar weer eens in de pen geklommen. De gastcuratoren bleken namelijk tijdelijk uitverkocht. 

Wil jij gastcurator zijn, laat het me weten via: marco@melodiefabriek.nl


Sinterklaas hebben we ook weer overleefd, maar je moet niet vragen hoe! Of je nu voor of tegen Zwarte Piet bent, de krachttermen vliegen je om de oren. Een gewoon gesprek lijkt niet meer mogelijk vandaag de dag.

Hoe moet je een discussie voeren als je radicaal van elkaar verschilt? Mijn grote voorbeeld op dit vlak is Daryl Davis. Muzikant. Voorzien van een zwart pigment. Hobby? Hij bekeert Klu Klux Klan leden. Echt geen grap. Check deze onwaarschijnlijk super te gekke aflevering die Love+Radio over de grootmeester maakte:

The Silver Dollar | Love + Radio | Listen with headphones on

Deze aflevering is al jaren oud (en ik heb ’m in Podpraat al eerder genoemd weet ik) maar staat nog als een huis. Een paar jaar later, vanwege het aantreden van het gezwel met de naam Trump, maakte Love+Radio nog een aflevering met hem:

How to Argue | Love + Radio | Listen with headphones on

De recente bosbranden in California hebben het huis en de studio van muziekproducer Rick Rubin getroffen. Hij moest zodoende met zijn gezin hals over kop vluchten. Het is het wonderlijke begin van een interview met deze bijzondere man:

Rick Rubin, an episode from Pushkin Industries on Spotify

Onder de noemer Broken Records maakt Malcolm Gladwell zijn podcast over muziek. Maar ook in zijn andere podcast, de welbekende Revisionist History podcast, een wonderlijk allegaartje van de dingen des levens volgens Malcolm, wordt het onderwerp muziek regelmatig ter hand genomen. Zoals deze wonderlijke aflevering:

The King of Tears, an episode from Malcolm Gladwell / Pushkin on Spotify

Ook oud maar nog altijd bere goed is Joe Frank. Eerder dit jaar is hij overleden. Hij is en blijft wat mij betreft de grootmeester van de fictionele audioverhalen, van wat de Amerikanen zo mooi Radio Drama noemen. Onlangs kreeg ik een mailtje dat zijn oude aflevering van de Bijbelverkoper gratis te downloaden is. Het verhaal gaat drie keer over z’n kop. En John blijft stug doorlullen met die geweldige stem van hem. Een verhaal vol bijterige humor. Amen op dit:

Bible Salesman | Joe Frank – The Official Website

Het moet niet onopgemerkt zijn gebleven dat Giles Martin, de zoon van Beatles’ producer George Martin, onlangs het beroemde White Album van de Beatles van een frisse nieuwe mix voorzien heeft. Vind ik leuk. Eerder mixte hij Sgt. Pepper. Luister naar zijn boeiende aanpak in een vraaggesprek met de NPR, van een jaartje terug:

Why Remix ‘Sgt. Pepper’s’? Giles Martin, The Man Behind The Project, Explains : All Songs Considered : NPR

En check ook dit interview dat Bob Lefsetz met hem eerder dit jaar deed:

Giles Martin by The Bob Lefsetz Podcast | Free Listening on SoundCloud

Wie een Fab4 adept is doet er niet gek aan om zich te voorzien van een abonnementje op deze podcast:

Fab4Cast – The Dutch Beatles Podcast on Spotify

Zo, genoeg luistervoer om het weekend mee door te komen. Of om op te sparen tot de kerstdagen wanneer alle families in alle staten zijn en jij overweegt je terug te trekken in De Wereld Van De Hoofdtelefoon.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.