De verborgen effecten in Reason (14 gratis patches)

De Creative Lead van Reason Studios Ryan Harlin maakte onlangs een geinige video over verborgen effecten in Reason.

Deze effecten zijn een soort bijvangst van een rack device in Reason met een ander hoofddoel. Zo heeft bijvoorbeeld de Kong Drum Designer een aantal ingebouwde effecten die je niet alleen op de toegewezen geluiden van de pads kunt loslaten maar op elk input signaal. Of je gebruikt de saturatie unit van The Echo puur om het signaal lekker mee te vernagelen. Heel aardig dat de ontwikkelaars van Reason audio inputs hebben toegevoegd aan sommige apparaten waar je het niet direct bij zou verwachten. Een drummachine gebruiken als effect unit? Ja dus.

Hoewel Ryan het tot “the secret FX” heeft gebombardeerd, het gaat hier om slechts om effecten voor vervorming. Er zijn namelijk nog veel meer van dit soort geheime effecten in Reason te vinden. Modulatie effecten, envelope filters, reverbjes enzo verder.

Een paar dagen nadat Ryan de video op YouTube had gedropt sloeg hij de configuraties op als Combinator patches. Natuurlijk ook voorzien van mooi smoelwerk (lees: Backdrop):

Deze 14 Combi patches zijn bij Reasonstudios gratis te downloaden.

ÉÊn klein dingetje viel mij op, kniesoor als ik ben: de labels bij de Dual Distortion Blend staan uit. Je loopt dan het risico dat je breintje gaat lopen te denken “waarvoor dienen deze knoppen in hemelsnaam?” Gewoon activeren die handel en de originele patch overschrijven zou ik zeggen!. Dat doe je zo 👇

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.