Spinvis zonder oordoppen

Gisteravond in het Paard speelde Spinvis op zo’n optimaal geluidsniveau dat ik mijn oordoppen wel uit moest doen. Anders werd het echt te zacht. Wat een verademing!

Opvallend want vorige week zat ik me nog te verbazen over het geluidsniveau van Taxiwars in het Paard met een verzoek aan de goden: ‘Wie pakt dit onderwerp een keer serieus op?’

Het geluidsniveau gisteravond tijdens het concert van Spinvis was simpelweg geweldig, niet te zacht en niet te hard. Er kon gespeeld worden met de dynamiek. Dus kon de band soms ff lekker uithalen qua volume en gaf dat dan ook echt een kick. Zoiets kan prima voor ons gehoor zolang het maar niet de hele tijd is. Daar hou je dus geen piep in je oren aan over, sterker nog: dat is een feestje voor je oren. De kick van de dynamiek, het spel tussen hard en zacht.

Voor het concert bekeek ik even de podium opstelling. Ik kon geen gitaar- en basversterkers ontdekken. Volgens mij ging iedereen direct. En er werden geen monitors op het podium gebruikt, de volledige band bediende zich van een in-ears systeem wat de geluidskwaliteit ook echt te goede kwam.

Zo kan het dus ook.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.