Mijn muziek voor DE FENIX

beeld: artist impression MAD Architects

In opdracht van filmmaker Mark Bakker en Tomtit Film maakte ik een muziekwerk voor de film DE FENIX.

FENIX is gevestigd in de Fenixloods II, op Katendrecht in Rotterdam. Vanaf de kades rondom dit historische havengebouw vertrokken miljoenen mensen naar een nieuwe onbekende wereld. Dit Rotterdamse verhaal is het vertrekpunt van FENIX. FENIX viert de beweging van mensen. Op de eerste verdieping van de loods komt het FENIX Museum. Aan de hand van kunst- en historische objecten wordt het tijdloze verhaal vertelt over hoop, liefde, afscheid en een nieuw begin.

Op de begane grond komt ruimte voor culinair, creatief en cultureel aanbod. Fenixloods II wordt de komende tijd grootscheeps gerestaureerd. Op het dak komt een uitzichtplatform over de Maas en Rotterdam ontworpen door MAD Architects. Na de restauratie opent FENIX de deuren. FENIX is een initiatief van Stichting Droom en Daad. 

DE FENIX

Release: 2024

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.