Lummel jezelf tot rust

In mijn vorige blogepistol over de wijze raad wat te doen als de goeie mens vastzit vergat ik Mijn Oplossing Tot Alles te noemen. De een noemt het de schijndood, de ander een aanval op het kapitalisme, maar ik noem het LUMMELEN. In het buitenland wordt dit goedje verkocht als: Niksen, een Nederlandse uitvinding. Alsof wij luie flikkers zitten te wachten op de toeristen die ons komen bestuderen terwijl we geen ene reet uitvoeren.

Vroeger kwam men voor het toplesszonnen naar Hollandia maar vandaag de dag ligt men met het schuim op de bek te staren naar de stilgevallen Hollander.

En hoewel de toeristen denken dat wij allen grootmeesters in de lummellarij zijn, de werkelijkheid is compleet anders. Sterker nog, menig Hollander is net als de tourist naar de zelfontspanner op zoek.

“Dokter ik voel me zo moe wat zal ik toch hebben?”

Wat denk je zelf?

‘t is net een zegelboekje, ik spaar ze allemaal op mijn tumblr-blog lumlr.tumblr.com.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als lummelen

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.