het is geen hobby

light

Natuurlijk hou ik van mijn weblog. En natuurlijk vind ik het ook leuk dat privé en werk hand in hand gaan. Maar het is niet zo dat ik dit alleen maar voor de lol doe. Sterker nog: vooral niet zelfs. Voor de lol lummel ik liever. Doe ik helemaal niets.

Als we het over internet en computers hebben, mijn vader en ik, dan zegt hij vaak: “er gaat zoveel tijd in zitten”. En hij heeft gelijk. Voor je het weet gaat er heel veel tijd inzitten. Voor je het weet heb je er telkens weer een nieuwe sociale tool bij die je ook probeert te onderhouden. Neem bijvoorbeeld een Twitter. Een Facebook. LinkedIn. Et cetera.

Wat is echt belangrijk en wat niet?

Het staat in mijn agenda. Komende woensdagmiddag doe ik een brainstorm sessie met mezelf. Hoofdonderwerpen:

 • wat wil ik bereiken met mijn weblogs?
 • welke andere sites (sociale netwerken) zijn belangrijk voor mijn werk?
 • hoe kan ik het effect daarvan vergroten?
 • sluiten mijn online activiteiten naadloos aan bij mijn offline activiteiten?
 • op welke manier zou ik de doelgroepen moeten bereiken die ik nu nog niet bereik?
 • is het advertentiemodel als financiering voor de weblogs
 • welke blogs, sociale netwerken etc., moet ik (eventueel) opgegeven?

Er zullen vast nog meer vragen naar boven borrelen. Als jij een goeie hebt, wees welkom en zet het in het commentaar.

Punt is, hobby’s heb ik al, genoeg vrienden ook. Dus daar is het mij in het geheel niet om te doen.

Ik ben aan het werk.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

9 reacties

 1. Volgens mij gaan er nog wat meer diensten(laatste punt) afvallen. Er gaat ook veel tijd inzitten. Ik streep ook steeds meer en richt mij meer op gewoon een boek lezen op de bank.
  Maar da’s weer geen werk ;-)

 2. Ik doe ‘mee’ woensdag. Dat is… morgen :-)

  -> http://www.opennieuws.nl/ … bezinning…

  Las vanmiddag in het boekje ‘Tribes’ van Seth Godin heeft me wel op ideeën gebracht. Misschien ook iets voor jou?

  Advertenties. Werkt voor mij onvoldoende. En van Kletskous.com begreep ik laatst tijdens Bigwobber dat de inkomsten (wat?) terug lopen. Zelf merk ik dat ik behoefte heb aan directere communicatie een actievere groep, wellicht een nieuwe ‘tribe’ :-)

 3. Ik kan werk als hobby zien en hobby als werk. En soms is het leuk en soms ben ik het zat. Begrijp nooit zo waarom mensen hun activiteiten op die manier moeten categoriseren. Niet interessant.

  Die virtuele wereld neemt te veel tijd ja, en wordt soms een verslaving. Daarom weiger ik ook een laptop of smartphone aan te schaffen. Als ik op reis ben, ben ik zoooo opgelucht dat ik van de computer verlost ben.

  Information overload vind ik een probleem op internet, je kunt de hele dag wel bezig blijven op het net, maar wil ik dat wel tot mijn 85ste blijven doen? Waarvoor eigenlijk? En mis ik dan geen belangrijkere dingen?

  Een blog vind ik handig om selectief en niet te vaak werk/ideeen te profileren, en daarmee via Google gevonden te kunnen worden. Geen links en gekakel, anders wordt het een rotzooi vind ik. Twitter vind ik handig om links te posten en soms wat te ouwehoeren. Facebook heeft meer eyecandy dan Twitter, en is handig omdat het zo populair is. Meer hoef ik niet, alsjeblieft niet…

  Het hele Social Media gebeuren geeft soms een raar beeld, alsof de hele wereld zich ermee bezig houdt. Maar veel mensen die ik ken hebben een account ergens maar doen er eigenlijk niets mee, of ze hebben helemaal geen account. Je moet er toch een bepaald type voor zijn denk ik. En in het buitenland hebben veel mensen die ik ontmoet niet eens internet, waardoor de gesprekken ook eens over iets anders kunnen gaan. Heel verfrissend…

 4. @Max: die scheiding maak ik toch zeker. Ik heb een privéleven, met tijd voor het gezin. Dat onderscheid is heel belangrijk. Werk is werk en privé is privé. De mix tussen werk en privé is meer een mix tussen werk en persoonlijke kanten naar mijn idee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.