Bon, Alles wordt anders (MP3)

Eind december hoorde ik dus mijn gitaarsolo in de radio-uitzending van Wintertijd voorbijkomen. Twee dagen later ontving ik van Pieter Bon, de zanger, een mailtje:

Al googlelend kwam ik het stukje op de Melodiefabriek-site tegen waar je het over de solo van Terug hebt. Inderdaad een wereldsolo! We hebben met z’n allen in de studio zitten genieten, afgelopen donderdagnacht. Ik wist eerlijk gezegd niet meer van welke gitarist hij afkomstig was. Het waren “verwarrende” opnames en tijden. Wat ik mij afvroeg, heb je “Alles moet anders” eigenlijk wel?

Die CD had ik inderdaad niet. Je kunt geen ruzie blijven maken, dus: zand erover! Pieter stuurde mij de CD toe. Daarmee kom ik op een aardige score deze maand: 2 CD’s waaraan ik heb meegewerkt.

Ik vroeg Pieter of ik 1 nummer in MP3-formaat gratis mocht weggeven.

Goed idee. Doen!

Ik heb gekozen voor het nummer ‘Alles wordt anders’. Als ik het terughoor dan herinner ik mij het meningsverschil wat ik had over de bluesy-gitaarlick die in het nummer zit. Ik vond, en nu ga ik over in muzikantentaal, dat de gitaarlick de harmonie moest volgen, maar Rick de Leeuw, de producer, vond van niet. Een echte harmonische fout is het niet, het is meer een kwestie van smaak.

Aardig detail: de bassist is de Belgische topbassist Vincent Pierins die met Raymond van het Groenewoud, Clouseau, K’s Choice, K3(!) en andere grote namen heeft gespeeld.

Oordeel zelf:


Meer informatie over de CD en dichtbundel ‘Alles moet anders’ kun je vinden op de website van Pieter Bon. De CD wordt uitgegeven door Kempen Uitgevers B.V. (Liempde).

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.