De 45 dagen van Liz Truss (NRC Vandaag podcast)

Vaste lezers van dit blog weten dat ik niet voor elke aflevering van NRC Vandaag die ik monteer een melding maak hier op het blog. Ik doe er meestal wel eentje per week, soms twee. Zoals ook deze week.

Ik had er afgelopen woensdag al een gemonteerd (komt volgende week uit) maar werd gisteren gepolst ivm het plotselinge aftreden van de Britse premier Liz Truss. Nu had ik die dag ook al een montage gedaan voor EFP maar ik voelde me nog fris genoeg om nog een montage te doen.

Die NRC Vandaag montages zijn best intensief, al gauw ben je er tussen de 10 en 12 uur zoet mee, soms tik ik de 14 uur zelfs aan. Op 1 dag dus! En zo’n ad hoc-situatie is helemaal tricky want het interview moet nog eerst opgenomen worden in de NRC-studio alvorens een redacteur het gesprek kan gaan reshuffelen, waarna ik vervolgens in Den Haag (alles remote, heerlijk!) aan de slag kan met de montage.

Zo kwam het dat ik gisteren pas om half 6 wat archief-audio alvast op maat kon gaan snijden terwijl de gast Annemarie Kas en presentatrice Gabriella Adèr nota bene nog aan de maaltijd zaten. Maar daarna gingen we op adrenaline als de brandweer. Ik werkte samen met redactrice Anne Korterink die in Gent zat (waar zou je zijn zonder ’t internet?). En op de achtergrond hielpen de redactrices Ignace Schoot en Nina van Hattum mee.

Normaliter begin ik een NRC-edit helemaal fris en ruikende naar fruit om 9 uur ’s ochtends. Dan heb ik de interview-opnames en het script dus al binnen en kan meteen in actie komen. Maar een uitdaging als deze, alles in de avond en *kuch* nacht doen, dat had ik nog niet eerder meegemaakt.

Zoiets geeft een kick.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.