Mijn ‘Well-Played Guitars’ voor Bob Gaulke z’n nieuwste album Inappropriate

Er staat wederom iets nieuws te glimmen van de New Yorkse artiest Bob Gaulke waarop ik als sessiegitarist te horen ben. Het album heet Inappropriate en is te beluisteren via de streamingdiensten en te koop op Bandcamp. In de credits van dit album geeft Bob, zeer appropriate, mijn bijdrage het predicaat Well-Played Guitars mee. Ga ik dus ook niet calvinistisch afzwakken.

Ik zal er een paar tracks voor je uitlichten:

Other Blues – waarin ik mijn Telecaster Princeriaans direct op het mengtafeltje aangesloten heb voor een gortdroog effect. Maar het is niet alleen de funk die de maat slaat want ik verken ook wat New Wave-achtige wegen in deze song.

Visit a Small Planet – ik besmeur mijn vervormde gitaar met een chorus en bedenk me dat Andy Summers van The Police misschien best wel van invloed is geweest. Net als Andy weiger ik de standaard liggingen van gitaarakkoorden toe te passen en probeer de harmonie om te draaien. Dat heb ik bij MAM ook altijd gedaan en doe ik bij Tom idem dito. Een mens mot wat, ja toch?

De rest van het album, bestaande uit 8 tracks, is ook goed te pruimen. Dus, wat let je? DRAAIEN!

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.