Geslaagde blokkade van stukje A12 door Extinction Rebellion

Op een gegeven moment ben je er toch HE-LE-MAAL klaar mee? Dat dit godvergeten klote kabinet bedrijven zoals Tata Steel en Shell gewoon korting geeft op energiebelasting ivm grootverbruik. Ook lachen zij ons allemaal uit omdat zij geen accijns op fossiele brandstoffen hoeven te betalen die ze gebruiken voor het opwekken van elektriciteit! Of wat te denken van de luchtvaart die vrijgesteld is van het betalen van BTW en accijns?

De volgende keer dat een politicus het over de tweedeling in de samenleving heeft realiseer je je dan dat ‘ie met zo’n uitspraak de wijsvinger op zichzelf richt.

In 1971 zong Marvin Gaye het al:

Mercy, mercy me
Things ain’t what they used to be
Where did all the blue skies go?
Poison is the wind that blows
From the north and south and east

Mercy, mercy me
Ah, things ain’t what they used to be
Oil wasted on the ocean and upon our seas
Fish full of mercury

Een nummer van 52 jaar geleden!

Vandaag zag ik hoe Extinction Rebellion een stukje A12 volledig had weten te blokkeren. Een snelweg die dwars door mijn stad loopt (lekker gezond niet waar?) en waarvan het deel van de blokkade zich precies bevindt tussen de panden van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat aan de ene kant en het gebouw van Tweede Kamer aan de andere kant.

Ik stond naast de A12 en heb een kleine impressie gemaakt van wat audio opnames, foto’s en video’s die ik er heb kunnen maken.

Op 0:26 hoor je oom agent zeggen dat je alleen op het Malieveld mag demonstreren. Tja, nood breekt wet…


Reacties

3 reacties op “Geslaagde blokkade van stukje A12 door Extinction Rebellion”

 1. Op 0:26 hoor je oom agent zeggen dat je alleen op het Malieveld mag demonstreren. Die heeft er echt niks van begrepen.l Mooie repo

  1. Marco Raaphorst avatar
   Marco Raaphorst

   Merci!

 2. P. Sluis avatar

  De lieden die in control zijn zijn gekozen. Democratie. Daarbij bepaalt de gemiddelde mens wat er gebeurt. Die is onwetend, simpel en vind zichzelf het belangrijkst. Tot die conclusie kwam ik al op de middelbare school. Een wereld dictator leek mij de enige manier. Ik wilde die wel worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.