Geef een reactie

 1. Tijdens de oorlogsjaren werd aan ons gezin gastvrij onderdak verleend i.v.m. de evacuatie uit Scheveningen door de familie van Rooyen. Zo heb ik als kleine jongen Jerry en zijn broer Ack leren kennen. Zij behandelden mij als hun kleine broertje.Gedurende zijn hele loopbaan heb ik ze met belangstelling gevolgd en soms ontmoet. Met respect zal ik mij Jerry blijven herinneren als een vriendelijke man, zonder kouwe drukte. Klein van stuk, maar een groot vakman met een hart van goud
  Rust zacht, Jerry

 2. Mijn eerste ‘kennismaking’ met Jerry van Rooyen was ergens in 1987 toen ik net voor 12 uur ’s middags de radio liep af te struinen voor een beetje lekkere muziek.
  Hoor ik opeens een Big Band de radio uitspatten!
  Zo had ik een Big Band nog nooit gehoord, het leek wel vuurwerk…
  Das war der WDR Big Band unter leitung von Jerry van Rooyen, klonk het in de afkondiging.
  Dat was volgens mij op WDR 3 toendertijd op vrijdagochtend.
  Heb nog vele malen op vrijdag afgestemd op deze zender, wat kon deze man een band en de muziek laten leven.
  Jammer dat ik dit nooit opgenomen heb.
  Weet iemand misschien of en waar er opnames te vinden zijn van Jerry?

 3. @Vic: Jerry heeft met het Dutch Jazz Orchestra een aantal CD’s gemaakt. Verder is er eentje met zijn filmmuziek, met de titel “At 250 Miles Per Hour”. De WDR Big Band heeft ook de nodige CD’s gemaakt; daar zullen er vast ook wel bij zijn onder leiding van Jerry.

 4. Ik weet dat jerry ook veel samen werkte met Lee Towers. Nu heb ik laatst een lied van hem gehoort dat door Jerry was gemaakt.
  Ik weet de titel niet precies, maar ben er al erg lang naar op zoek.
  In het nederlands komt het erop neer, dat in de tekst gezongen wordt, als ik op nieuw zou moeten kiezen koos ik weer voor jou. Weet iemand wat de juiste tekst is van dit liedje en op welke cd het staat.
  Ik zou jullie zeer dankbaar zijn.