Prutsers vormen een bedreiging voor kwaliteit

Op dit blog ga ik zelden in op politieke kwesties omdat de waan van de dag vaak aan het end van de middag alweer vergeten is. Maar vandaag maak ik een kleine uitzondering.

De NOS maakte vandaag bekend:

De verkenners Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) zagen toenmalig CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vanaf het begin van de formatie in 2021 als een probleem en een risico voor de stabiliteit van een toekomstig kabinet.

DUH! De aantekening ‘positie Omtzigt, functie elders’ viel immers van het velletje met PERSOONLIJKE aantekeningen van Ollongren af te lezen.

Op Mastodon noemde iemand dit de arrogantie van de macht. Eens.

Macht zegt niets over kwaliteit. Vaak is eerder het tegenovergestelde van toepassing. Dat wat populair wordt, is vaak niet het gevolg van kwaliteit maar vanwege andere redenen.

Wat goed is, wordt juist vaak weggedrukt door dat wat baggerslecht is en alle aandacht krijgt. Met vaak desastreuse gevolgen. De massa is juist geen goede graadmeter. De meeste stemmen gelden in een democratie maar dat is eigenlijk een heel slecht idee. Je moet idioten namelijk geen stemrecht geven. Je moet idioten niet op het pluche laten plaatsnemen. Laat staan dat je idioten macht geeft.


Reacties

Eén reactie op “Prutsers vormen een bedreiging voor kwaliteit”

  1. P. Sluis avatar
    P. Sluis

    Zo prettig eens iemand verstandige dingen te lezen zeggen….. Waarbij dan ook weer het besef dat er veel meer zijn met vergelijkbare analyse resultaten die er niet voor uitkomen. En wellicht in het stemhokje op een partij stemmen die vooral gunstig is voor het eigen belang. De korte termijn doelstellingen.
    Een interessant (en ook weer frustrerend) verschijnsel is dat er onder kritisch denkenden tav vd veelheid van foutieve politieke ontwikkelingen lager opgeleiden oververtegenwoordigd lijken te zijn. Waarbij er ook allerlei dingen bijgehaald worden die niet concreet of gewoon onbelangrijk zijn (de ‘complot’ dingen) of men over zaken een domme mening heeft. (bevolkingspolitiek wordt gezien als ontvolking vd planeet). Dit doet het imago van de weldenkenden geen goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.