MAM op de compilatie De Toekomst Laat Me Koud – De Nieuwe Nederlandse Golf 1980 – 1985

Het label RE:, een imprint van Excelsior Recordings, heeft onlangs het verzamelalbum De Toekomst Laat Me Koud – De Nieuwe Nederlandse Golf 1980 – 1985 uitgebracht. Daarop valt, als opener, het nummer Wat Is Dit? van mijn oude band MAM te horen. Afgetrokken van het album Sammie America’s MAM dat onder productionele leiding van Henny Vrienten zaliger tot stand was gekomen. Ik zelve was toen een jaartje of 14 of 15 en zat dus nog niet bij de band.

Toen ik wel bij de band zat maakten we het nummer Hee Kees omdat Kees van Kalmthout was overleden. Hij was ooit manager van MAM geweest.

Dit nummer kwam op ons laatste MAM album uit 1995 te staan. Maar twee jaar eerder verscheen het nummer ook op CD voor de herdenkingsuitgave ‘Zonder naam maar niet naamloos’.

Kees heeft zelf ook muziek gemaakt. Zijn nummer Uitverkocht is op de verzamelaar te horen.

Ook mijn Haagse maat Bob Timroff werd met zijn band Final Unit aan het nieuwe vinyl toegevoegd.

Het klinkt allemaal behoorlijk fris. En heerlijk Hollandisch. Het speelt zich af na de Punk, maar voor Spinvis. De titel De Toekomst Laat Me Koud is nog even actueel want het waren crisisjaren.

Net als nu.

Door Marco Raaphorst

ik maak podcasts en muziek

1 reactie

  1. Altijd fijn als je de bestanden nog hebt! Hmmm, wat me wel opvalt is hoe het woord ‘nieuw’ of ‘nieuwe’ altijd een beperkte houdbaarheidsdatum heeft… maar ach, een kniesoor die daar op let. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.