NRC Vandaag winnaar ‘Dagelijkse podcast’ BNR Dutch Podcast Awards

Vanavond werd bekend gemaakt dat NRC Vandaag in de categorie ‘Dagelijkse podcast’ een BNR Podcast Award heeft gewonnen. Deze komt bovenop de PrinsjesPodcastprijs 2023 die we in september 2023 hebben gewonnen.

NRC vandaag is wat mij betreft alles wat je wil van een dagelijkse podcast. Actuele onderwerpen in een snel format. De afleveringen zitten goed in elkaar en de stemmen klinken fijn. Een betrouwbaar medium als je op zoek bent naar iets meer verdieping bij een actualiteit. Complimenten aan de makers en de redactie.

BRN – De Winnaars

De podcast NRC Vandaag heeft maandagavond een Dutch Podcast Award gewonnen in de categorie Dagelijkse podcast. Andere genomineerden waren Weer een dag (Meer van dit), Boekestijn & De Wijk (BNR), De Dag (NPO) en FD Dagkoers (Het Financieele Dagblad). De jury noemt NRC Vandaag „alles wat je wil van een dagelijkse podcast. Actuele onderwerpen in een snel format.”

Sinds 2019 produceert de audioredactie van NRC elke werkdag een twintig minuten durende aflevering op basis van het verhaal van de dag. Presentatie is in handen van redacteuren Gabreilla Adèr, Floor Boon en Egbert Kalse. Eerder dit jaar won een specifieke aflevering, ‘Hoe de Groningse gasmissie van Eric Wiebes mislukte’, de PrinsjesPodcastprijs.

NRC

Achter NRC Vandaag zit een groot en ambitieus team waar ik als editor al een paar jaar deel van uitmaak. Het is zeer fijn om te merken dat de super hoge kwaliteit die wij met z’n allen nastreven ook echt opgemerkt wordt.


Reacties

2 reacties op “NRC Vandaag winnaar ‘Dagelijkse podcast’ BNR Dutch Podcast Awards”

    1. Marco Raaphorst avatar
      Marco Raaphorst

      Merci!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.