Anchor: Your account has been deleted

Vandaag appte een vriend mij dit screenshot. Anchor stelt het klaarblijkelijk niet op prijs dat hij zijn eigen gemaakte muziek via een podcast laat horen. Ongeacht de licentie verbiedt Anchor muziekdistributie op die manier.

Er moet dus in gesproken worden. Maar hoe wordt dat gemeten dan? Gaat dat om het aantal woorden? Het aantal minuten dat erin gesproken wordt? En accepteert Anchor het wel als je bijvoorbeeld een aankondiging en een afsluiter inspreekt en de rest muziek laat zijn?

Het gaat hier ook nog eens om instrumentale muziek dus vallen er zodoende helemaal geen woorden algoritmisch door Anchor te scannen in zijn podcast. Maar wat nu als je hiphop maakt? Worden de raps dan door het algoritme gezien als gesproken woord óf als muziek?

Ik heb vele producties gedaan die aansluitend uit muziek bestaan (als een doorlopende score) maar waar wel overheen gesproken wordt. Ziet Anchor zoiets als gesproken woord of als muziek? Deze producties werden via andere hosts aangeboden, gelukkig maar.

Wat ik nog het meest lomp aan dit alles vind, is dat Anchor direct zijn account verwijderd heeft. Dat is uitermate respectloos.

Hij heeft het nu zelf geregeld. Met audio op het geweldige Archive.org als host en de feed via Feedburner. Dit is de nieuwe RSS-feed.

Wie zijn muziek wil beluisteren, check Scapebox op Spotify.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.