De zwembadclub is volgens NRC een van de beste podcasts van 2023

Onwijs leuk om te lezen dat volgens NRC, De zwembadclub een van de beste podcasts van het jaar is.

#7 – Gebroken spiegels De zwembadclub

Wat zijn de resultaten van deze zoektocht? Wat heeft het speuren naar bewijzen voor het verhaal van George opgeleverd? Ook George zelf maakt de balans op. Jaren nadat hij zijn memoires heeft gepubliceerd, heeft het verleden hem ingehaald en is als een boemerang teruggekomen. Hij moet leren dealen met de scherven van zijn levensverhaal. CREDITS  Regie en samenstelling: Annegriet Wietsma Editor: Jelle Redeker Sound design en geluidsnabewerking: Marco Raaphorst Muziekcompositie en uitvoering: Truusje Melissen Historische adviezen: Gerard Nijssen Eindredactie: Marion Oskamp Uitvoerend producent: Taco Lindenkamp Transcripties: Onno van der Stelt LITERATUUR – Verboden Foto’s; een Amsterdamse Roman, Helmut van de Berg, Uitg Gigaboek, 2005-2019 – Getuigenis: kindermisbruik in ‘zwemclubs’ in de jaren vijftig. Hanneloes Pen, Het Parool, sept. 2019 – De eeuw van Gisèle; Mythe en werkelijkheid van een kunstenares. Annet Mooij, uitg. De Bezige Bij, 2018
  1. #7 – Gebroken spiegels
  2. #6 – De fotograaf
  3. #5 – Het meanderende brein
  4. #4 – Het toevluchtsoord
  5. #3 – Het buurmeisje
  6. #2 – De lustknaap
  7. #1 – Een zakcentje
  8. Trailer

Dit komt bovenop de Prinsjespodcastprijs die ik op 14 september dit jaar won samen met Anna Korterink (redacteur). De presentatie daarvan lag in handen van Floor Boon en onderzoeksjournalist Derk Stokmans was onze gast.

En op 6 november won ik samen met het hele team van NRC Vandaag de Dutch Podcast Award 2023 voor de titel Beste Dagelijkse Podcast.

Mijn meest recente edit voor Vandaag is die van gisteren. Over gelegaliseerde wiet die als experiment sinds gisteren in een tweetal coffeeshops in Nederland te koop is.

Het wietexperiment: de moeizame weg naar legalisering NRC Vandaag

Na jaren vertraging begint vandaag dan eindelijk een proef met legale wiet. Vooralsnog doen alleen Tilburg en Breda mee, en dat brengt risico’s met zich mee, vertelt verslaggever Denise Retera. Kan de afgeslankte versie van de wietproef wel succesvol verlopen?Gast: Denise ReteraPresentatie: Egbert KalseRedactie: Esmee DirksMontage: Marco RaaphorstCoördinatie: Henk Ruigrok van der WervenHeeft u vragen, suggesties of ideeën over onze journalistiek? Mail dan naar onze ombudsman via ombudsman@nrc.nl.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Ook leuk om te noemen is dat NRC recentelijk werd uitgeroepen tot de European Newspaper of the Year:

De jury van deze Europese prijs voor krantenvormgeving vindt dat de Nederlandse krant er „jong, dynamisch en vooruitstrevend” uitziet, en roemt in het bijzonder het vermogen van NRC om het „moderne uiterlijk” van de gedrukte krant door te trekken naar online.

UPDATE: Ook Trouw en de NPO namen De zwembadclub op in haar eindejaarslijsten.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.