(deze blogpost is ook gepubliceerd op Podpraat)

Ook prima: een podcast zonder winstoogmerk – Marco Raaphorst

Ook prima: een podcast zonder winstoogmerk

Recentelijk heb ik over Vriend van de Show geschreven en over Spotify versus Apple Podcasts voor wat betreft Premium podcasts. Kortom: nieuwe manieren om centjes te verdienen met podcasts. Zoek op ‘geld verdienen’ en je vindt nog veel meer van mijn schrijverij over dit onderwerp. Informatie die overigens gratis te lezen is.

De kracht van gratis

Ik hoef natuurlijk niemand uit te leggen wat de kracht van gratis is. Of nee, laat ik dat nu juist wel doen. Want met de dooddoener ‘omdat het niets kost’ wil ik me er niet van afmaken.

Het voordeel van gratis is dat het geen verplichtingen schept. De content die ik hier gratis aanbied kan iedereen zonder verplichtingen tot zich nemen. Ik ben de lezer niets verschuldigd en de lezer is mij ook niets verschuldigd.

Ik hoef dus ook niet aan de verwachtingen van de lezer te voldoen. Dit biedt mij veel vrijheid om te schrijven wat ik wil schrijven.

Op die manier kun je ook podcasts maken. Gratis en zonder verplichtingen naar de luisteraars toe.

De podcast als liefhebberij

Het woord liefhebberij is een prachtig woord. Of noem het hobby. Hoe dan ook, je doet het omdat je het lief hebt. En dus hoef je er geen geld mee te verdienen. Zelfs al kost het je klauwen met geld, dan nog ga je ermee door. Echte liefde dus.

Mijn zegen heb je.

De podcast als uitlaatklep

Stel je wilt hardop kunnen zeggen dat Rutte een lul is. Nou wat let je? Begin een podcast!

De podcast als een vorm van activisme

Een revolutie begin je vandaag de dag natuurlijk met een podcast.

De podcast als een verlengstuk van je werk

Je kunt een podcast prima inzetten om jouw werk in orale vorm in de spotlights te zetten. Leg uit waar je mee bezig bent, praat met collega’s, klanten, hou een betoog over dat je enorm lekker bezig bent, of wees stront eerlijk en voer jouw twijfels ten tonele. Anyway, alles kan, doet het gewoon!

Omslagfoto: Serge Gainsbourg die op tv zijn geld in de fik steekt (voor mijn eerbetoon aan Serge, klik hier).


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.