Fotobijschriften

Een paar dagen geleden deed ik de bekentenis dat ik graag van alles noteer in de Notes-app van mijn vingerfoon. Sinds versie 17.2 is daar ook een Dagboek-app bijgekomen maar dat is complete meuk. Het levert niets dat je niet ook met Notes kunt doen naar mijn idee.

Een mogelijkheid die (denk ik) weinig mensen gebruiken is het toevoegen van een bijschrift aan een foto of video. Dit bijschrift kun je bekijken als je de foto naar boven veegt. Ook gezichtsherkenning en de GPS-locatie kan automatisch aan de foto worden toegevoegd, als je dat wenst. Ik vind dat heel handig.

Een kort bijschrift kan de foto verduidelijken. Bijvoorbeeld als ik een foto van een kunstwerk maak dan vermeld ik de naam van de kunstenaar in het bijschrift. Ook maak ik altijd een foto van het bijschrift dat naast het kunstwerk hangt en voeg dat als tekst in het bijschrift toe. Planten, locaties, gitaren, maaltijden, mensen, en ga zo maar door, ze lenen zich uitstekend voor een kort bijschrift. Zelfs links kun je eraan toevoegen zoals je in het bijschrift van mijn fotootje kunt zien.


Reacties

2 reacties op “Fotobijschriften”

  1. Jaah, ik doe dat altijd met foto’s van eten, zodat ik het recept nog eens terug kan vinden

    1. Marco Raaphorst avatar
      Marco Raaphorst

      Ja precies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.