(deze blogpost is ook gepubliceerd op Podpraat)

Beetje aanklooien

Zoo ik iets ben
ben ik iemand die met volledige aandacht aan iets werkt. In opperste concentratie dus? Check. Zen-achtige focus en totaal in the flow? Check.

Maar een grootmeester lummelen ben ik ook. Beetje aanklooien, dat idee.

Ik pas goed op mijzelf. Daarom neem ik ook nooit teveel werk aan en zal ik niet snel het kantoorcliché “druk, druk, druk!” in de mond nemen. Neemt niet weg dat ik blij ben dat al mijn opdrachtgevers nu op vakantie zijn. Kan ik de dingen doen waar ik niet aan toe ben gekomen.

Een van de dingen waar ik (bijna) niet aan toekwam was mijn eigen podcast VERVORMER voorzien van verse afleveringen. En ook nu heb ik daar geen zin in. Omdat ik heel veel podcasts voor anderen maak voel ik weinig behoefte om er ook eentje voor mijzelf te maken. In ieder geval op dit moment niet. Wat ik daar verder mee moet? Geen idee maar ik laat die gedachte even op z’n beloop.

Sowieso laat ik heel veel gedachten lopen. Ik noteer mijn dagelijkse ideetjes in note-apps. Ook hou ik een dagboek bij. Dan ben ik ze kwijt en kan ik er op een later moment nog eens naar kijken. Gedachten ordenen in teksten, ik heb daar veel lol mee. Daarom ben ik ook zo dol op bloggen, op liedjes, op podcasts 😀

Na mijn maand vakantie kan ik weer door met dezelfde opdrachtgevers die vrijwel allemaal langlopende podcasts maken. Da’s best bijzonder want ik had een paar jaar geleden niet kunnen voorspellen dat Podcastend Hollandia zou uitgroeien in zo’n volwassen business.

Ik weet nog goed dat de podcast officieel in Nederland als doorgebroken verklaard werd op 29 september 2018 tijdens het 1e Podcastfestival. Inmiddels kunnen velen die toen in de zaal zaten er een goede boterham met beleg van betalen. Hoewel velen? Nederland is een klein land (heerlijk!) en dus loopt er ook geen massa kwaliteitsmakers rond. Hoeft ook niet. Want het is prima zoals het nu is.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.