“en moeten we dat allemaal online zetten?”

supersister-w200-h200Gisteren ergens in mooi Den Haag. Twee katten die me zowat kreunend aanvlogen. Een gesprek over Supersister. Bij Aad Link thuis.

Als je het hebt over Supersister dan heb je het over de Nederlandse muziekgeschiedenis. Over cultureel erfgoed. Erfgoed dat nauwelijks nog online te vinden is en daardoor obscuur wordt. Ik citeerde de uitspraak van Kenneth Goldsmith ‘If It Doesn’t Exist on the Internet, It Doesn’t Exist‘.

De nieuwe Supersister site wordt een blog en een shop ineen. Er ligt alleen al daar in Den Haag een heel archief te wachten om online te gaan. Massa’s foto’s maar ook heel veel video materiaal ligt op de plank. Het kost wat tijd om dat allemaal online aan te bieden, maar dan heb je ook wat. Om het nog zacht uit te drukken. Veel bloggers zitten ermee om elke dag iets te posten. Maar dat lijkt mij met zo’n archief geen enkel probleem.

Trouwens, mijn oude band MAM zou dat ook moeten doen; de hele handel online zetten. Maar goeds, eerst Supersister, en dan de rest…

wordt vervolgd


Reacties

2 reacties op ““en moeten we dat allemaal online zetten?””

  1. Erik Visser avatar
    Erik Visser

    Ga je voor elke band een eigen website / weblog opzetten? Is dat nog wel van deze tijd? Waarom niet aanbieden aan beeld en geluid? Waarom niet centraliseren op een website met bv de naam muziekgeschiedenis.nl of muziekhistorie.nl?

  2. @Erik: een band die via een blog zijn archief opbouwt lijkt mij goed. RSS all the way. Maar een en-en situatie is het beste denk ik. Bijvoorbeeld de hosting centraal laten doen. Zoals archive.org in Amerika dat doet maar dan wat beter en puur Nederlands. Beeld en Geluid lijkt mij een geschikte partner. Ben jij daarbij betrokken? Wil graag dan eens doorbomen hierover!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.